Avatar uživatele
postcd

Jak zrušit odběr energií někomu kdo bydlí v domě, který již nevlastní?

já jsem v katastru nemovitostí jako vlastník rodinnného domu, jak mohu nejlevněji zrušit Elektřina, voda, plyn aby nebyly dále dodávány?
Doplňuji:
původní majitel, práva na užívání nemá žádná, je tam protiprávně.
soud. vystěhování však může trvat i měsíce pokud vím, takže proto ten dotaz, jak zabránit aby narůstal dluh za neplacené energie

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3517 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

To asi nechápu, pokud si vlastník, a bydlí v tvém domě někdo neoprávněně, tak ho vystěhuj, poté si on sám zruší energie.
Pokud tam bydlí oprávněně, tak mu to zrušíš jedině fyzicky, odpojíš drát, ale k tomu bych se na tvém místě neodhodlala, je to na žalobu:-((
Doplňuji:
Pokud nemá práva k užívání, tak ho vyhoď a nečekej na soud. Klidně podej i trestní oznámení atd. To si koupil v exekuci? Nebavili jsme se už o tom? Pokud je to z exekuce tak po jejím nabytí pr.moci pozbývá práva na užívání a není problém ho fyzicky vyhodit i s jeho věcmi.

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jirkajirka

Těžko radit,protože nepíšeš jakým způsobem se tam ten ten nájemník dostal.Jaké on má své práva na užívání domu. Nájemní smlouva,břemeno atd.....Nájemníkovi můžeš dát výpověď,soudní vystěhování..­...Elektřinu,vo­du,plyn mu zastavit nesmíš. Skutečně je to na žalobu.
Doplňuji:
Vysvětli jak ten podnájemník získal bydlení v Tvém domě.Když nikdo nebude platit za odebrané energie tak dodavatelé sami odpojí proud,plyn,vodu.

Upravil/a: jirkajirka

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

postcd,
i když jste vlastník, musí smlouvu s dodávkou zrušit ten, co je uzavřel.
Příklad, bydlím v domě, který není můj. Proč by měl bvlastník právo mi zrušit řádný odběr plynu, když vše je OK a já platím.
Má ta dotyčná osoba nějaký právní vztah k bydlení v tom domě?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zzzzz

Pokud jsou el. atd na něj, tak dluh narůstá jen jemu, problém může být z vodou, to by mohlo růst na nemovitost. Pokud něco není na něj, tak se obrať na toho co tu službu poskytuje prokaž mu, že si majitel a požádej ho o zastavení dodávky.

Nebo zahaj rekonstrukci a služby odpoj:-)))))

před 3516 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek