Avatar uživatele
marci1

Jak zrušit podvodně uzavřenou smlouvu X energie na energie ?

Moje příbuzná ( strašně hodný člověk, 80 let ) se nechala podvést prodejkyní fy X energie. Tvrdila jí, že je od jejího odběratele elektřiny a plynu, jak hodně ušetří atp. Samozřejmě nic o poplatcích ( které jsou údajně 400,– Kč měsíčně ). Zítra prý jí zavolají z Prahy : „Řekněte, že jsem tady byla, že všemu rozumíte a že se změnou souhlasíte“. ☹
Smlouvu ji údajně pošlou do 14 dnů. Prosím o radu, jak nejlépe a nejrychleji postupovat. Ve zdroji je podobný případ. Děkuji.
http://personal­.tucna.net/pre­myslej-nez-podepises-aneb-podvodnici-xenergie/

Doplňuji:
Omlouvám se: Podepsala plnou moc i smlouvu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, ivzez, carpediem, gecco před 3401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Magix.cz

Tak přesně tohle jsem udělal před 14-ti dny, blbec. Hned druhý den jsem běžel na ČEZ pobočku se zeptat, jestli je Xenergie opravdu součástí ČEZ, jak tvrdil ten kluk… no, samozřejmně, že není. Paní mi hned dala formulář na odstoupení od smlouvy (Xenergie – do pěti dnů). Hned jsem skočil na poštu, formulář vyplnil a DOPORUČENĚ poslal. Před pár dny mi od Xenergie přišla vyplněná smlouva, skočím s ní ještě na ČEZ, abych měl jistotu, že jsem stále (opět) u nich. Hodně štěstí a příště nic nepodepisovat „na schodech“.
Doplňuji:
Tady je jak na to + v textu je odkaz na potřebný formulář

http://www.ener­giejenda.cz/Od­stoupeni5.pdf

Upravil/a: Magix.cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
carpediem

Podat trestní oznámení, to je podle mého názoru fakt nutné. Když takto půjde na policii vííce lidí a policie bude mít od více podvedených stejnou výpověď, bude to řešit, a ta svině dostane co si zaslouží.

Napište na tu firmu doporučený dopis vše vysvětlete, plno moc zrušte, smlouvu zrušte a oznamte jim i to trestní oznámení.

Pokud má vaše obec podomní prodej ommezen/zakázán tak se obrať i na obec, ať dostane pokutu.

Tohle je tak hnusná zlodějina, že mám chuť všechny ty podomní otravy nakopat do prdele.
Doplňuji:
Magix.cz by se mohl k trestnímu oznámení přidat, to že vám tvrdí, že patří k čezu je znak podvodu.

Upravil/a: carpediem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
marci1

Díky za odpovědi a názory. V noci jsem se dovolala na původního dodavatele, zablokoval to a pošle jí na adresu domů „Zrušení plné moci“ a „Zpětvzetí původní smlouvy“. Tak doufám, že to bude o.k. Těch podvodů jsou stovky a stovky. Dávejte si všichni pozor a instruujte svoje hlavně starší příbuzné. I když ta moje mnou instruována byla, ale stejně „příjemné“ mladé ženě uvěřila. ☹

před 3400 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Ad „carpediem“, děkuji za odpověď, ale jak jí chceš dokázat, že tvrdila, že patří k firmě, od které má příbuzná odebírá energie ? Oni se asi spoléhají na to, že jim to nedokážeš. Samozřejmě to je podvod. Doufám, že to půjde zrušit.

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
carpediem

Já vím tvrzení proti tvrzení, ale pokud se jimm na tu potvoru sejde těch oznámmení víc, tak už ji to dokážou, jde o to, že lidé to neooznamují a tím policii svazují ruce.

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pepa25

Také bych to neřešil přes trestní oznámení, to nemá smysl, to raději všechny známé varovat před touto obchodní praktikou. Zrušit to půjde určitě, návod jste si našla sama …

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
carpediem

ty staré lidi varovat nepomůže, dnes varuješ, zítra podepíšou zase, podlehnou nátlaku:-(((

před 3401 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek