Avatar uživatele
anonym

Jak zrušit sociální pojištění? Jak zrušit zdravotní pojištění?

Doplňuji:
Poslušné ovečky, takové my potřebujeme. Hezky jste se oznámkovali, jako ve škole. Vedoucí ovce si vymyslí že nemáte práva, jen povinnosti, protože jste od zákona povinni, a vy to po ní zopakujete jako ve školce a ještě si dáte zelené palečky. Kdybych se vás zeptal jak z takového systému ven, který je pro mě nevýhodný, odpověděli byste;
podle § odst. čl. nemá občan práva, jen povinnosti, protože je od zákona povinen.
Čokli bývají vedeni na vodítku, mají náhubky. Ale jen ti věrní a poslušní smí běhat volně a bez náhubku. Ale jak se osvobodit a nezůstat hračkou nebo poslušným otrokem v něčích rukou? Nikdy vás nenapadlo, že svět může vypadat jinak? Že žijete jen proto, že se hodíte jako lidský zdroj? Nepatříte k přírodě, protože jste člověk, jste odděleni do civilizované společnosti; tak se učí ve školách. Věříte všemu? Víte že když podnikáte a nezaplatí vám za zhotovenou zakázku, nemáte čím zaplatit soc poj. a zdr. poj., že nemáte nárok na nic když potřebujete pomoc?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3961 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Jako občan ČR jsi povinen platit jedno i druhé. Buď jsi podnikatel a přihlašuješ a odhlašuješ se na obou institucích sám, nebo jsi zaměstnanec a provede to za tebe zaměstnavatel.
Za studenta, nezaměstnaného, ženu na MD, důchodce a pod. bude platit pojistné stát.
Doplňuji:
Ale,ale. Copak se to děje, že v doplnění reaguješ tolik rozhořčeně? Nikdo Ti tu neřekl, že se musíš našim zákonům bezpodmínečně přizpůsobit. Hledej zemi, kde mají pravidla nastavená jinak. Jako občan ČR máš totiž právo zdejší zákony nedodržovat, ale v tom případě nemůžeš být členem „toho ovčího stáda“.
Také můžeš jako občan požádat svého poslance, aby připomínkoval zákon, který se Ti nelíbí a požádal o jeho zrušení nebo změnu.
A teď z druhé strany: spousta věcí se nám nelíbí. Hodnotíme je negativně a cítíme je jako bezpráví. Jenže skutečností je, že žádný řadový občan nevidí do zákulisí tvorby zákonů a stěží jsme schopni pochopit, kolik je za tím práce. Opodstatnění už chápeme tím méně, že nerozumíme ani ekonomice, kterou se náš parlament řídí.
Nadáváme na všechno, co nás stojí peníze. Často právem, protože je zde hodně kauz, které prokázaly, že se s našimi daněmi nehospodaří ekonomicky.
Jsme tupé stádo, jak zde píšeš, ale máme zákonné prostředky jak zde něco změnit. Jsou samozřejmě i ty nezákonné, ale za jejich použití si potom ponese následky každý sám. Občanská nespokojenost se nemusí vždy projevit revolucí.
Bylo by vhodné, kdybys uvedl, co bys pro změnu systému navrhoval Ty. Nedodržování zákona takovou změnu určitě nepřinese. Jenom si nejsem jistá, že politická debata na jakékoliv téma by se měla uskutečnit zde.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Jestliže neumíš podnikat, nechceš pracovat, načež odvádět nějaké pojištění stane se z tebe bezdomovec a přesto tě tento stát něco málo dá, od těch jak říkáš ovčanů. Buď rád, za minulého režimu by jsi šel ještě sedět za příživnictví !!! Ošetření u lékaře by jsi asi chtěl také a zadarmo že !

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Máš recht:-)
http://www.ulo­zisko.sk/obraz­ky/614909/ima­ge.jpg

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

jedna věc je, že místníí zákony jsou na dvě věci, druhá věc je, jaké jsou. nechápu proč musíš bejt tak protivnej, když Ti tu někdo odpoví. Občané ČR mají ze zákona zdravotní pojištění. Všichni. Pokud se Ti to nelíbí, můžeš emigrovat.

Že některé zákony mohou člověka dostat do úplně absurdních situací je fakt a občas bívaj i nějaké snahy je změnit. Také se můžeš pokusit (teoreticky)

0 Nominace Nahlásit