Avatar uživatele
StancelDavid

Jak zrušit, pozastavit zdravotní a sociální pojištění?

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemnost. Nyní v červnu jsem úspěšně zmaturoval , podal přihlášky na VŠ a odcestoval na 2 měsíce do Německa. Zapomněl jsem se však dostavit na domluvenou schůzku na úřadu práce a domů mi přišla zpráva, že mě vyřadili z evidence z uschazečů o zaměstnání. Tzn Přestanou mi hradit sociální a zdravotní pojištění. Poradí mi někdo prosím, jak z tohoto problému ven? Nemohu se teď vrátit do ČR. Existuje nějaký způsob jak zrušit, pozastavit zdravotní a sociální pojištění? Předem moc děkuji za radu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3971 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Sociální pojištění si platit nemusíš, ale zdravotní musíš. Když to zatebe nebude platit pracák, tak musíš sám. Pošli někoho na pojišťovnu s tím paírem o vyřazení z pracáku s tím, že si zdravotko budeš hradit sám. Dostaneš číslo účtu a variabilní symbol – je to nějakých 1075 Kč měsíčně. Když to neuděláš, tak ti pojšťovna tak po půl roce pošle žádost o doplacení a navíc i úroky z prodlení.
Nebo jestli v zahraničí pracuješ a máš tam pojištění, tak si nech vystavit potvrzení a pošli ho do české pojišťovny a české pojištění ti přeruší po dobu, co budeš pryč.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Doplatit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Sociální a zdravotní pojištění platí mezi povinné platby stejně jako placení daní. Nelze je zrušit, ani pozastavit. Může se pouze změnit to, zda platby budeš hradit sám, což Ti v tomto případě hrozí, nebo zda je za Tebe bude platit stát.
Ve Tvém případě je nejrozumnější za ÚP zavolat a vše vysvětlit. Ať už padne sebezamítavější stanovisko ze strany úřadu, bude to pořád lepší, než na jejich rozhodnutí nereagovat vůbec. Protože nemáš zřejmě rozhodnutí v ruce, tak si od rodičů(sourozenců) vyžádej data, která v tom rozhodnutí jsou a požádej o zrušení rozhodnutí z důvodu, že jsi zapomněl omluvit se předem ze schůzky na úřadě a že jsi vycestoval na 2 měsíce do Německa. Až budeš zpátky, rychle na účad práce zajdi a koukej dát vše do pořádku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek