Avatar uživatele
georgia

Babičky mají některá vnoučata raději

Láska babiček k vnoučatům je zakodována v DNA.Prý jsme naprogramované zbožňovat a upřednostňovat dcery svých synů?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5227 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Retko

Podle me laska je dusevni zalezitost a nemuze byt nikde zakodovana. A nekoho zboznovat vic nez druheho, jen tak pro nic za nic, mi pripada jako blbost. V tom musi byt neco vic nez geny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

já si myslím že to georgio záleží na té babičce zda bude mít ráda jen vnoučata.já mám taky děti, mám maminku kterou mám ráda a zatím jsem nepostřehla že by měla raději mé děti jak mě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Ani já si nemyslím, že by to bylo nějak vrozené nebo zakódované. Nicméně je to u mnohých babiček pravda.
Důvody jsou, podle mne, daleko více psychické a vypěstované určitými tradicemi v evropských nebo alespoň českých rodinách.

HOlčičky jsou totiž v našich oblastech už několik generací považované za hodnější, roztomilejš a prostě lepší než chlapci. Na druhou stranu je naprosto běžné, že matky jsou psychicky více fixované na své syny, ačkoliv někde vnitřně touží po dcerách. Z toho pak jednoduše vzejde to, co zmiňujete v otázce. Dotyčná dáma – babička má dejme tomu syna a dceru, na syna je fixovaná a pokud ten bude mít dcery budou to její oblíbenkyně prvního řádu.
Já to trochu ve změněné podobě vidím u nás doma. Moje tchýně (jinak překvapivě bezproblémová osoba) má dva dospělé syny, tedy mého manžela a jeho bratra. Náš synek je zatím její jediné vnouče, takže nějaké upřednostňování se zatím nemohlo projevit. Ale ta touha po holčičce je poněkud znát na dárcích, které mu kupuje – občas přehlédne, že věc je hodně holčičí.

Také si myslím, že podobná věc se může projevit u babiček, které obecně upřednostňovaly některé ze svých dětí.

Správné to není, ale bohužel je tomu často tak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anetadela1

Já jsem tohle pocítila jako dítě. Babička s dědou z mamčiný strany mě měli z 5 vnoučat nejraději. Naopak babička (ne děda) z taťkovy strany dávala přednost mýmu bráchovi a bratrancům. Nevím proč, ale cítila jsem to tak. Takže jsem v DNA asi i výjimka…:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mili

Neřekla bych,že je tomu tak.Jsem babičkou,mám 6 vnoučat a upřímně mám u srdce jen dvě a to od dcery.Možná,je to proto,že snachy i když jsou velmi hodné ke mně,o lásce k synům se to říct nedá.Vím že vnoučata za nic nemohou,ale pocit,že by nemusela být naše.....

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek