Avatar uživatele
Daniel16

Jak často by se mělo mýt 1,5 roku staré štěně hovawarta?

Je špatné, když jsme ho od 2 měsíců jeho života nekoupali?
Může dostat blechy?
Doplňuji:
A mám se bát kvůli těm blechám? 🙂 Přelezou na člověka a… 😁 A to nemluvím o různých nemocích, které přenáší blechy, můžou nakazit jak mého psa, tak i mě ☹

Zajímavá 0 před 3825 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Není třeba psa pravidelně koupat. Psa koupu jen v létě v rybníce nebo v řece. Když je bláto, prší a podobně, tak mu jen sprchuji nohy a břicho, ale to stejně jen z důvodů znečištění bytu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hamon

„To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou.“ – omlouvám se za OT, ale vzpomněl jsem si na Josefa Kemra :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Aktiyata

Pes se koupat má. Jestliže bydlí s vámi v bytě nebo v domě, tak po čase je cítit psinou.
Pokud je to volierový pes, který domů nesmí, pak je to jiná věc. Chovám psy 35 let. Pravidelné koupání – sprchování, česání, čistění uší, stříhání chloupků na packách mezi polštářky je nutnost. Neumím si představit mít doma nekoupané psy. A blechy? Ty může chytit spíš nekoupaný pes, než ten, který je pravidelně šamponovaný a vyčesávaný. Psí blechy na člověka jdou, i když Josef Kemr říkal, že ne. Stejně tak je můžeš chytit od ježka a nebo pes, když vyčmuchá ježčí rodinku, tak je za chvíli samá blecha. Hovawart má krásnou hustou a dlouhou srst, tam by se bleškám určitě dařilo dobře. Jednoznačná odpověď – je to špatně. I štěně se má koupat. Podmínkou ale je, že se musí vysušit tak, aby nenastydlo. Já své psy od štěněcího věku vysušuji specielní psí osuškou a pak fénem. Mám dva Zlaté retrievry, jsou to psi vzhledově podobní tomu tvému.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek