Avatar uživatele
štamgast

Jak často číštite zevnitř PC a jak často PC testujete proti virům?

Doplňuji:
Zevnitř myslím třeba CCleaner.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? terry, jendahun před 4541 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

Zevnitř vůbec, zjistil jsem že je podstatně větší riziko otevírat kejs a pokoušet se manuálně odstraňovat chuchvalce špíny než nechat to normálně zabarikádovaný s tím že to bude vevnitř nejspíš trošku zaprášený. Co oči nevidí, po tom se nepídím. A maximálně jednou za dva roky koupim za pajcku novej ventilátor.

A proti virům netestuju. Mám dobrej firewall a neotevírám mejly s nápisem „click on me, i will show you my big tits“, takže žádnej vir nepronikne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Jestli máš na mysli mechanicky, tak jen když mám jiný důvod otevírat bednu. Test na přítomnost virů tak po 3 měsících – Spybot Search&Destroy, vždycky něco najde a vyčištění software CCleanerem za 7 – 10 dní, podle toho, jak jsem na PC aktivní. Občas mezi to dám i defragmentaci, ale až po CC.
Mechanicky jsem čistila (opatrně) při upgrade PC, to jinak než otevřít bednu nejde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Georgo2010

Softwarové čištění od balastů na disku a registru, včetně položek po spuštění, používám denně (buď např. zmiňovaným CCleaner, WinXP Managerem nebo pouhým vysypáním koše). Hloubkovou heurestickou kontrolu celého disku provádím kvůli enormnímu zatížení systému zhruba jednou měsíčně (při každodenním používání bohatě dostačuje residentní ochrana s aktivovanou automatickou aktualizací virové báze a rychlý test. Spybot S&D mám taktéž rezidentně aktivní, test provádím zhruba co 14 dní. Na ruční odstranění neznámých virů v systému doporučuji a-squared HiJackFree. Nemít zapnutou rezidentní ochrany, jen firewall je hloupost (tedy pokud budete mylně předpokládat, že Vám se počítač vůbec nemůže počítač nakazit).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Jakýkoliv úklid jako většina chlapů nemám rád. Počítač je bohužel jeden abnormálně výkoný vysavač prachu ze svého okolí. Takže ať chci nebo nechci jednou za půl roku hodně opatrně čistím vnitřek (vysávám, nebo odfoukávám), protože pak se hardware špatně chladí, zahřívá se a dřív odejde.
Antivir (s dalším kompletním bezpečnostním balíkem) spouštím pravidelně 1–2× do měsíce. Dále používám jak už zde bylo uvedeno další programy – Spybot ap.
Internet používám aktivně již 17 let a musím poznamenat, že je tam čím dál tím víc nebezpečného svinstva.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek