Avatar uživatele
Janulko

Jak říct tátovi že mám prasklý displej u nového mobilu?

Můj mobil se mi rozbil, tak i taťka prozatím dal svůj, ale ten mi jednou upadl, a rozbil se celý displej. Je to HTC
Nevím jak to říct
Vyjde levnější oprava nebo nový mobil?
Děkuji.

Zajímavá 0 před 3399 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Vezmu to od konce – zda vyjde levněji oprava a nebo nový mobil závisí na typu (HTC je značka, kdyžtak typ připiš do Doplnění) a tom, co vše se rozbilo.
A jak to říct? – no, zbytečně neotálej, ale počkej si, až bude taťka třeba po dobrém jídle přívětivě naladěn. Pokud bys tuto zprávu mohla doprovodit zprávou o tom, že se ti něco i povedlo, tím lépe (jedničky ve škole, například).
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ptáč

Panenko Marie, pokud doposavad mluvíš pravdu, máš takovou smůlu, popros o mobil s pouzdrem. Bez pouzdra měla smysl kupovat drahý mobil se širokým displejem. Já tablet strčil do zadní kapsy kalhot a sedl si v autobuse. Ale předtím jsem ho zachránil před zcizenim cikány. Že jsem jim tvrdil, že to je hračka. Hele holko, to je spotřební zboží. Nejde o památku dědy nebo Hitlera. Jakmile praskne displej, tak se to vyhodí, displej je jen zobrazování dat, jinak mobil funguje dál. Aspoň dřív se toho využívalo, mačkání bez displeje po paměti. Věřím, žes dostala starší mobil, a že by stejně vlivem špatného zacházení s akumulatorem musel jít do sběrny. Zatim jsi však sběrna ty, a s tím si tvůj taťka smíří. Vsak ty jsi pro něj víc, než rozbitý mobil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

jak „Můj mobil se mi rozbil“ a „rozbil se celý displej“?

to už nie je nešikovnosť, ale pomaly úmysel – proste si veci nezaslúžite, keď si ich neviete vážiť (mám na jazyku >fracek rozmaznaný<, ale to si odpustím).

zarobte si na nový mobil SAMA, možno si ho budete lepšie strážiť a viac vážiť, keď budete vedieť, čo to stojí driny – zarobiť na mobil.

no a po moralizovaní k otázke 😉 :
normálne mu to povedzte:

  • aj ten tvoj mobil stojí za nič, prdlajs vydrží.

;-Q

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Hlavně mu to řekni jeho rodným jazykem. A zjisti si v obchodě, kolik co stojí a můžeš to porovnat a pak mu to říci, co je výhodnější, že jsi našla řešení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
miroslav.bk

„Tati, mrzi me to ale omylem se mi podarilo rozbit display u telefonu“.

Jednoduche, vystizne. I kdyz te ze zacatku asi „nepochvali“, bude rad za to, ze jsi k nemu uprimna(y)..

A ke druhe otazce: levnejsi bude samozrejme oprava, i kdyz otazka je, jestli se vyplati (jestli nebuse vyhodnejsi koupit jiny telefon).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jáára

Typ?

před 3399 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek