Avatar uživatele
beer

Jakou „šťávu“ k rýži koupit či jednoduše vyrobit?

Mám uzené kuře a chci si ho dát s rýží, stejně jako při kuřeti pečeném. Jenže – pokud peču, rýži mám čím polít, uzené ale jen ohřeji v mikrovlnce a šťávy bude proto málinko, navíc bez zeleniny, hub, atd.
Máte někdo nějaký jednoduchý nápad čím výpek nahradit ap.? Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? www před 3759 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Odpoveď byla označena jako užitečná

Celkem dost neobvyklá kombinace a proto předpokládám, že to chceš jen vyzkoušet, brambora je brambora 🙂
Podívej se v obchodě na nějaký pikantní dresink, do toho třeba kyselá okurka, paprika..v dre­zincích se ale moc nevyznám ☹
Doplňuji:
Pokud máš rád zeleninu, zkus na to dát zeleninové lečo. Já už jedl rýži s lečem a šlo to 🙂

Upravil/a: www

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Rozpustit v troše vody (tak 025 l)bujonovou kostku(kuřecí,ze­leninový,hově­zí se asi moc hodit nebude),svařit a zahustit troškou solamylu s vodou(vody fakt jen kapku a solamylu tak lžičku)vlít do bujonu,popřípadě ještě dochutit.
Doplňuji:
Té bujnové kostky bude stačit půlka,možná i čtvrtka.Podle chu­ti.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

sójovú, paradajkovú, ale kľudne i ovocnú, prípadne iba osmaženú cibuľku dochutenú worchestrom, chilli, pretlakom, čímkoľvek.

zapojte fantáziu.

niekedy stačí i „voda“ z kompótu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Šťávy z pytlíku nestojí za nic, je to hnus velebnosti. Nejjednodušší domácí šťávu získáš osmažením cibulky na oleji, hned do toho dej orestovat kmín, opepři a jestli chceš můžeš dát i česnek, budeš koukat co to udělá za dobrotu. Až bude cibulka zlatohnědá, zapraš tak půl lžičkou mouky – možná i míň, zasmaž, rozřeď vodou, osol – opatrně, uzené kuře je dost slané, a povař. Do toho můžeš dát ještě třeba petrželku, pažitku, sušenou majoránku… nebo co máš doma a chutná Ti. Hotové to je dřív než se Ti uvaří rýže, a vyjde to i daleko levněji než kupované blivajzy plné soli, glutamanu a rozemletých kopyt;-) A kuře můžeš dát prohřát rovnou do toho místo do mikrovlnky, šťáva bude ještě chutnější:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Výpek z masa prostě nenahradíš. Je to smněs osmažené cibulky. Šťávy z masa dá se nastavit trochou masoxu. Přepuštěného másla sojouvou omáčkou jíškou a trochou vegety.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

demi- glace ..znáš? :o

před 3565 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
beer

www, s tím lečem (za pár kaček sklinka) to nemělo chybu a díky !!!

před 3756 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kablik

já bych uzené kuře nekazil nějakou sr..kou, hlávkový salát nic nezkazí a pochutnáš si…

před 3758 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Ono je uzené a „uzené.“ V poslední době nacházím v obchodech drůbež nebo třeba kuřecí stehna uzená jen chemicky, je to polosyrové, krvavé u kosti – fuj. Jím to jen v nouzi a dobře uvařené, i tak je to nic moc. Rád bych někde narazil na opravdu uzené drůbeží.

před 3758 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
WeeBear

Přidala bych se určitě k radě iceT, je to nejschůdnější, nejlevnější a myslím, že i nejlepší varianta, pokud se extra nechcete plácat s nějakou složitější omáčkou.

před 3759 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Normálně ano, ale uzené kuře je slané, takže kostka ještě slanost zvýší. Záleží na chuti.

Nejjednodušší je česneková omáčka.

před 3759 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek