Avatar uživatele
pavelsvetnic

Jakou Aku vrtačku koupit do domácnosti?

Poradíte mi, jakou Aku vrtačku z tohoto obchodu https://www.max­technika.cz/a­ku-naradi/aku-vrtacky/ (mám dárkový poukaz) koupit? Co nejlepší cena/výkon za co nejnižší cenu. Používání občasné při domácích pracech.

Zajímavá 0 před 2401 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

MAKITA nebo BLACK&DECKER

Zdroj: https://www.na­ko.cz/2405-aku-naradi/2416-aku-vrtacky.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
orestez

aHoj ty štědrý večere. Bosch 18 Voltů. Kufřík, 2 akumulátory, nabíječka, 2 skutečné tvrdé bity. Aby byl nákup do budoucna rentabilní, aku vrtačka by měla být často používaná. Kvůli časem klesající kapacitě akumulátorů. Pro domácnost kde není dřevařská dílna, tam je nesmysl utratit ztratit nějaké 2 či 4 tisíce. Pak rozhodnout, bude-li se víc hodit aku šroubovák. Tam není v cenové vrstvě 400 korun utahovací hlavice.
No, tu vaši nabídku v odkazu jsem neviděl, tak nevím co tam mají. Dostal jsem v hokně akučku Bosch a zvládá trvalou zátěž půl pracovní směny s jedním akumulátorem.
Hlavní je neustálé využití aku. Aby baterie nezlenivěla. Síla utažení šroubů už napoví mAh. Šroub do sádrokartonu pokud jdu do železa, by měl být výkonem akuvrtačkou někdy ukroucen. Pak je vidět, že jde o živý stroj . Tento pak při vrtání zasluhuje lepší vrtáky, ty zlatavě žluté. Nedřít se. Samozřejmostí je zpětný chod. Jinak si kupte co chcete. Chcete-li v nízké cenové relaci, tak nejvíc zaplatíte za utahovací hlavici. Poštovné z Číny je zdarma, nekecám. Lepší stroj obsahuje nejdražší součásti, akumulátory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pro občasné práce v domácnosti je akuvrtačka nevýhodná. S ohledem na pravidelnost nabíjení se často stává, že zrovna když je potřeba, je akumulátor vybitý (nenabitá, nebo, u většiny dochází i k samovybíjecímu efektu). Takže spíše síťová, s příklepem a pokud nutno dále od zásuvky, prodlužovák.
A pokud opravdu aku pak stále připojená na týdenní spínací hodiny a 1 x za týden dobít aspoň 10 minut (paměťový efekt prý nemají), aby byla v pohotovosti.
No a typ – doma by stačila ta Sharks, ale nemá příklep. S příklepem pak ta Metabo SB18, ale je dvakrát dražší. A příklep každopádně doporučuji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
struzzo

Zkus mrknout na hodnocení jednotlivých vrtaček tady https://www.a­recenze.cz/aku-vrtacky/ , já kupoval cca před dvěma týdny a nakonec jsem koupil značku Makita. Spokojenost zatím obrovská :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
petrdostal

Zdravím. Já mám veškeré aku nářadí od značky Bosch. Pracuji s ním v práci a osvědčilo se mi, tak jsem si ho koupil i domů. Důležitý hlavně je, abys měl jednu značku nářadí, jelikož tak ti bude stačit pár baterek a jedna nabíječka. Já si čas od času koupím nové aku nářadí, takže už mám v dílně pořádnou sbírku. Naposledy jsem si koupil bosch šroubovák z https://www.bos­chcentrum.com/a­kumulatorove-sroubovaky a už přemýšlím, co si koupím příště.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kajolka

Ahoj, taky bych byla ráda za info. Chci to jako dárek pro chlapa, takže konrétní tip nebo aspoň nasměrování, kde koupím, fakt ocením :)

Avatar uživatele
anonym

No, já mám doma už několik let akuvrtačku od značky Stanley… Kupoval jsem ji tady: https://stanley-fatmax.cz/ Musím říct, že na to, že nebyla nijak drahá zatím slouží skvěle. Zatím mě ani jednou nezklamala. dokonce i ten akumulátor vydrží mnohem déle, než jsem čekal.

před 1937 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

Pavle, jak uvádíte, Používání občasné při domácích pracech., nekupujte to. Jako nač? Když máte normální vrtačku.

před 2401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

A že jsou Makita, Bosch, Black Decker úplně nej pro domácího kutila nej,to řekl kdo? Bůh Recenze nebo polobůh mrtvé komentáře a 1000 děkovných liestbriefů?

před 2401 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek