Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou chladící podložku pod notebook?

Zdravím, potřeboval bych poradit nějakou chladící podložku pod notebook. Mám 17,3. Pokud není nějaka technologie bez větráku tak by ten větrák neměl být hlasitý a podložka by měla byt nastavitelná abych měl display v úrovni očí ( připojil bych si klávesnici). Děkuji

EDIT: Nejsem nějak náročný na to chlazení (můj notebook to celkem zvládá sám) takže rači bych brál míň výkonný větrák, tím pádem mín hlučnější :)

Předmět Autor Datum
Otázka je, proč potřebuješ chladící podložku. Možná ji vůbec nepotřebuješ a stačí mít notebook polož…
VN 14.08.2011 11:59
VN
je plno pasivnych podložiek... keď vraviš že ti ju veľmi netreba tak si naprikal pod neho podlož leg…
diwix 14.08.2011 12:04
diwix
No, ono jde o to že když hraju dýl, nebo náročnou hru tak to začne učině chladit (docela nahlas) a t…
... 14.08.2011 13:06
...
vadí ti hluk? tak podložka ti urobí ešte vačší hluk ( vačšinou ) :) Ak ti hluk nevadi kup bud taku k…
diwix 14.08.2011 13:10
diwix
Když je (tady především) notebook pod velkým zatížením, přirozeně se teploty šplhají hore, chlazení…
VN 14.08.2011 13:28
VN
Co třeba toto? 15db je docela málo ne? když počítám ještě že to bude určitě víc :) A na 17,3 notas t…
... 14.08.2011 13:36
...
Ad hlučnost 15 dB - samo o sobě je to číslo velmi nízké. Otázka je, jakým způsobem a za jakých podmí… poslední
VN 14.08.2011 14:01
VN

Otázka je, proč potřebuješ chladící podložku. Možná ji vůbec nepotřebuješ a stačí mít notebook položený na jakémkoliv rovném podkladu (stůl bez ubrusu, nějaká deska, obří kniha - na 17" už jo :) atp.). Pokud notebook nezvládá chlazení ani na rovné podložce, pak nebyl ideálně navržen (výkonné komponenty vs možnosti chlazení).

je plno pasivnych podložiek... keď vraviš že ti ju veľmi netreba tak si naprikal pod neho podlož lego nech tam prúdi vzduch... ale ked máš pocit že sa prehrieva tak ti pomože každá podložka... ked je to slabé prehrievanie tak stačia napr aj knihy dať na rohy ntb a máš to vyriešené.

No, ono jde o to že když hraju dýl, nebo náročnou hru tak to začne učině chladit (docela nahlas) a tak bych tu podložku chtěl aby to tak často nedosahovalo te teploty kdy to začne hlasitě chladit. Stejně, když hraju dlouho tak už se ta podložka hodí a navíc chci ten Notebook v té poloze jako externí monitor.

Když je (tady především) notebook pod velkým zatížením, přirozeně se teploty šplhají hore, chlazení se tomu uzpůsobí (zvukovým projevem pak adekvátně nastavení a typu větráčku). Je pravda, že při některých hrách - specialitkou je zvláště Crysis - se i všeobecně dobře navržené chlazení notebooku (na možnosti takového mobilního řešení), mířeného na náročnější multimédia, poněkud - až kriticky - zapotí (to je mj. právě problematika malého šasi notebooku vs možnosti chlazení ve velké skříni desktopu - hlavně při dlouhodobé zátěži - z toho celková životnost v takovém případě atp.).

Takže z toho - vždy při náročnějším běhu pod notebookem alespoň rovná podložka (peřiny atp. pryč), aby se neucpaly otvory nasávání vzduchu, občas zkontrolovat zdali není zanesené chlazení, pokud chceš za každou cenu snižovat teploty, nějaká solidní (toto moc ale osobně nesleduji) a efektivní (tady asi aktivní s větráčkem - takže při provozu také nějaký hluk) podložka nějaký ten stupeň °C může snížit (otázka jak moc se to konkrétní podaří - budeš muset hledat testy, zkušenosti).

Ad hlučnost 15 dB - samo o sobě je to číslo velmi nízké. Otázka je, jakým způsobem a za jakých podmínek ji výrobce naměřil (pro subjektivní představu "reálné" hlučnosti - v idle opravdu velmi tiché notebooky s plotnovým HDD 5400 rpm - např. ThinkPad T400 s integrovanou grafikou - měřeno 15 cm od zdroje hluku, dávají nějakých 29 dB).

Tady Ti bohužel při konkrétním výběru osobně moc neporadím. Maximálně nějaké odkazy na zkušenosti či starší testy:

http://www.svethardware.cz/art_doc-0E32A63212EAC0A 9C12572E3004C17E5.html

http://www.svethardware.cz/art_doc-82E1021A5CE999D 0C12572E3007B0B6C.html

http://notebooky.idnes.cz/prislusenstvi.aspx?c=A08 0308_185609_vyrobci_jza

http://extranotebook.cnews.cz/ochladte-si-notebook

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru