Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Banner pro web

Dobrý den,
potřeboval bych zjistit jak je s tvorbou bannerů a jeho užitím na spřátelených webech? Jde mi o to jestli takový banner můžu vyrobit sám nebo k tomu musí být nějaké zvláštní dovednosti přijde mi to jako obrázek s odkazem.

Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Tak pochopitelně si ho můžeš vytvořit sám a zvláštní dovednosti ani superspeciální protiteroristicke…
AZOR 15.06.2013 11:58
AZOR
samozřejmě musíš mít cit pro design a grafiku. Ano, stačí obrázek s odkazem. Možné je udělat i animo… poslední
Lízard 2 15.06.2013 11:59
Lízard 2

Tak pochopitelně si ho můžeš vytvořit sám a zvláštní dovednosti ani superspeciální protiteroristickej výcvik v plné polní to nevyžaduje, nicméně kategorie jsou:
a) technické těch moc není - umět to udělat, odhadnout správný formát (GIF vs PNG), pohoda
b) sociální - vědět takové to best practices, jako jaká je norma pro barvy, jak rychle to smí případně blikat, aby to nezpůsobilo lidem náhradu, co lidi zaujme a budou ochotni na to klikat, PR
c) znát pravidla výměnného systému, pokud nejsou hulváti tak mají v pravidlech nějaké rozumné věci typu "nesmí to být pro 18+, nesmí to vypadat jako okno z Windows, nesmí docházet k mistifikaci uživatele - jako, že to vypadá jako lišta exploreru, nesmí to dávat dojem, že to patří do té stránky atd".

samozřejmě musíš mít cit pro design a grafiku. Ano, stačí obrázek s odkazem. Možné je udělat i animovaný, ale to vyrušuje. Nejhorší je flashový. Navíc chytří lidé flash mají zakázaný a spouští ho jen na vyžádání.

Pro mě flash má jediné rozumné využití v přehrávači videa, neboť HTML zatím neumí (aspoň u mě) HW akceleraci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru