Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou grafiku v NB?

Zdravíčko,

chci se poradit, jakou grafiku vzít do NB? Nejde pmi o přesný typ NB, spíš jen o to, jestli vzít n Vidiu, nebo ATi. Každá má své pro i proti, nemohu se rozhodnout... Zatím jsem měl vždy jen nVidiu, ale pouze u desktopu, NB jsem nikdy nevlastnil. Chtěl bych si jej pořídit nyní. Jenže jak tak koukám, kdybych si měl dneska kupovat novou GK do desktopu, určitě by to nyní byla ATi, protože cena/výkon a vůbec parametry nVidií mne nezaujaly. Proto prosím o radu. Ati, nebo nVidiu?

Díky

Předmět Autor Datum
Do notebooku Intel GMA.
touchwood 08.06.2010 18:36
touchwood
Dobře, tu jsem úplně opomněl. A ještě se chci zeptat... AMD, nebo Intel? Já jsem určo pro Intel, ale…
JakKUb 08.06.2010 18:42
JakKUb
Máš-li prachy, tak Dell. Už kvůli tomu super servisu.
Prasak 08.06.2010 18:44
Prasak
No asi nejlepší by bylo uvést cenu, do které by měl NB být. bylo by to těch 20.000 Kč. Nechci nic ex…
JakKUb 08.06.2010 18:56
JakKUb
Nevybera sa podla znaciek ale podla toho co chces s tym notebookom robit, ci chces nejaky zhavic na…
MM.. 08.06.2010 19:06
MM..
Však jak píšu, 20.000 Kč, což není moc, spíš málo, a hlavně to je na kancl. věci. OBČAS nějaká hra,…
JakKUb 08.06.2010 19:10
JakKUb
Pokud je to na kancl, tak se dívej taky na servis - když se NTB vykvasí, budeš pár týdnů čekat na op…
Prasak 08.06.2010 20:14
Prasak
Ja som to myslel tak ze nehladiet na znacku vyrobcu grafiky. Na znacku samotneho notebooku treba sam… poslední
MM.. 08.06.2010 20:58
MM..

No asi nejlepší by bylo uvést cenu, do které by měl NB být. bylo by to těch 20.000 Kč. Nechci nic extra výkonného, ale něco, co zvládne občas nějakou hru, přehrát film bez sekání, hlavně taková ta kancelářská práce ty hry jen ojediněle a snad ne nic náročného. Něco, na co se mohu spolehnout. S CPU nejspíš Intel. Poradili byste nějaký konkrétní NB? Tu značku nechám také na Vás, ale značky, které preferuji jsou výše.
Díky.

Nevybera sa podla znaciek ale podla toho co chces s tym notebookom robit, ci chces nejaky zhavic na hry ktory bude mat 100 stupnov a vydzi na baterku hodinu (a stoji 50tisic), alebo usporny a tichy notebook na internet a pisanie dokumentov.
Podla toho sa vybera presny typ, a nie nejake znacky. Ptz. na intel grafike si moc dobre nezahras, ani na nizsich radach ATI a nvidii, preto sa vybera presne typ podla poziadaviek a podla stavu tvojej penazenky, co je velmi dolezite.

Však jak píšu, 20.000 Kč, což není moc, spíš málo, a hlavně to je na kancl. věci. OBČAS nějaká hra, neříkám, že na to budu hrát WOW, COD apod. To ne. A ty značky. Zase nechci kupovat značku, který moc nevěřím, což je třeba Gigabyte a Acer také moc nemusím.

Pokud je to na kancl, tak se dívej taky na servis - když se NTB vykvasí, budeš pár týdnů čekat na opravu. U některých značek lze dokoupit záruku NBD, u DELLu je to automaticky. Zase to vyvažuje vyšší cena, ale rozhodni se sám, jestli si můžeš dovolit čekat tak dlouho na opravu stroje.

Ja som to myslel tak ze nehladiet na znacku vyrobcu grafiky. Na znacku samotneho notebooku treba samozrejme hladiet. Napr. dell alebo lenovo su zvycajne z tych slusnych.
Ked chces kancelarsky tak na tom by mali byt lepsie (s dobrou nizkou spotrebou napriklad) intel chipsety a intel CPU, takze by som sa obzeral po tejto kombinacii. Bud s integrovanou grafikou ked moc na hry nie si, alebo su aj s lepsou grafikou ale ta bude potom viac zrat aj hriat. Vybrat konkretny model si musis sam aj podla velkosti displaya, apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru