Avatar uživatele
Berguzar123

Jakou kytaru si mám vybrat buď telecaster nebo les paul?

byla bych ráda kdybyste mi poradily váš názor co byste vybrali vy......styl pop,rock,.....a pak sem tam i jiný styl mam klasickou kytaru přestupuji na elektrickou a je rozdíl mezi tele a les u nultého pražce v šířce prostě tele má o kousek menší krk než les u nultého pražce jestli na tom záleží na krku......děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Nazdar Bazar před 3549 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Ze začátku bohatě stačí pro začátečníky http://kytary­.cz/kytary/elek­tricke-kytary/super-st-modely/
Doplňuji:
Pro začátečníka bych doporučoval spíše kytary značky Ibanez.

Upravil/a: Nazdar Bazar

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hornisse

Hlavní rozdíl máš ve snímačích. Les bývá standardně osazený humbuckery, které mají hutnější ale méně ostrý zvuk. Takže se rozhodni, co se ti líbí víc. Pokud nevíš, tak nejlíp zajdi do obchodu a oba typy si vyzkoušej. Mimo to je to spíš otázka osobního vkusu.

Při výběru se ani tak moc neorientuj podle značky, jako spíš podle zvuku. Pokud můžeš, určitě si kytaru vyzkoušej naživo a porovnávej. I levná neznačková kytara může být fajn a naopak drahý značkový fender ti prostě nemusí znít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fyzik

Kytary mají jiný zvuk, ale záleží na konkrétním modelu, některé straty mají taky jeden humbucker. Nekupuj přes internet, nestyď se a zajdi do obchodu, zahrej si a nech si poradit. Na krku záleží jen proto, že je každý zvyklý na jinou šířku. Širší mi je pohodlnější.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Vyber si jí podle toho, jaký požaduješ zvuk. Každá hraje jinak, nech si to předvést v obchodě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Berguzar123

díky ale spíše tele nebo les :)

před 3549 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nazdar Bazar

Pokud chceš ovšem sehnat levně kvalitní kytaru tak ibanez, pokud ovšem chceš telecastera nebo les paula, bylo by to zbytečné vyhazovat peníze na začátek. Jistě existují tele a straty ale nejsou moc kvalitní. Ale třeba se mýlím. Poraď se s učitelem nebo mi hoď odkaz na tu kytaru.

před 3549 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek