Avatar uživatele
Sůwa

Jakou máte rychlost připojení ADSL? ( test )

Otázka tu sice už byla, ale já bych potřebovala aktuální informace. Přešla jsem z mobilního připojení na ADSL Vodafone a rychlost mi stále kolísá. Zde je test:
http://www.dsl­.cz/test-mereni-rychlosti
Děkuji 🙂
Doplňuji:
Agregace by měla být 1:50, ale nevyužívaná, předpokládaná max. rychlost 8 Mbps. Mám domácí WiFi, ale současně dva spotřebiče neběží. Většinou je to jen PC, ale zatím zkouším připojení pomocí síťové USB karty. Mám to teprve 3 dny, tak ještě tápu. Už mám vymyšleno, kudy bych vedla kabel, aby nedošlo k porušení, nebo zmáčknutí. Krysy tu nejsou, jen kocourek a ten má jiné zájmy 🙂
Zkusila jsem ping = 26, download 0,52 Mbps, upload 0,4 Mbps

Upravil/a: Sůwa

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3847 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Funna

Průměrná rychlost připojení: 7,885 Mbit/s

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Měření na nic. chybí upload ( ten je nízký tak ho raději neměří !!) , velký vliv na komfort příjmu má odezva ( ping) a chybí ukazatel stabilita.
Ta rychlost není zas až tak kritická. Jsem si jistý že i kdyby jsi měla 2 Mbits a to ostatní výborné, že budeš velmi spokojená.
Doplňuji:
Změř zde. Máš zde ping i upload a sleduj i ten zelený vodorovný graf který ukazuje stabilitu ( kolísání rychlosti). Pokud tam nejsou velké výkyvy ( zuby) tak je to dobré. Pokud tam jsou žádná rychlost tě nepomůže.

http://www.spe­edtest.net/

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
4154

Download 12,69Mb/s – Velká nespokojenost vzhledem k tomu že si platím 20Mb/s
Upload 1,18Mb/s – K tomu není co říct… prostě o2 nechápe že lidi chtějí i odesílat pohodlně.
Ping 36ms – na to že to není optika je to myslím dost slušný.
Stabilita pokulhává, ale dá se s tím pracovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jsemtady

Mno rychlost DSL bezne muze kolisat. Behem dne jsou asi dve spicky tj. Rano dopoledne a pak po 18hodine kdy to muze jit ponaleji. Je tam nejaka agregace, tzn. ze sdilis linku s 5–20ti lidma dle toho jak to mas ve smlouve, nejedna se o garantovanou rychlost ale o maximalni moznou. Max rychlost je zavisla na typu vedeni ktere k tobe vede a poctu aktivnich pripojek v okoli. Adsl je .. basic to je do 2mbit cili tam kde to kale nejde, pak standard to je max 8mbit, premium 16mbit.
Dulezita je i vzdalenost od ustredny, do 3km jde pouzit VDSL tam je to 20/40mbit dal uz jede jen tech ADSL 8/16 a pokud mate vedeni na ktere kadi vlastovky tak sotva 1mbit. Doma muzete max zkontrolovat kabelaz, zda neni prelamana, pripadne vynenit za lepsi, zda vam to nerusi trebas bojler, mno a pokud mate wifi modem, zda ho mate zaheslovany a zda se vam na nej nekdo nenapojil, pokud mate pripojeno vice pc, tak vsechny sdili jednu rychlost. Stane se ze treba kabely rozkousou krysy, muzete to poslat na technicke presetreni, ale pokud jste daleko od ustredny na spatnem vedeni, tak vam stejne nepomuzou. Prodejce musel cca vedet kolik vam tam max muze jit, jestli je to spatne ..
Doplňuji:
No je možné, že tam máte nastavený zatím jen přechodný tarif, než to naběhne naplno, to může třeba tejden trvat. S tím by vám mohli pomoct na infolince operátora, kde by zapli plnej tarif a nebo by to přeměřili a případně poslali technika. Toto je slabota, to jste v nějaké zapadlé vesničce a vede k vám jen taková stará dvoulinka? Pokud ano, tak to může bejt max 1mbit, tam se s tím už nic neudělá.

Upravil/a: Jsemtady

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BblackK

Průměrná rychlost připojení: 6,903 Mbit/s aneb „AŽ 20 Mb/s“ od O2.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Ta „zapadlá vesnička“ je Praha – Hradčany. Na infolinku zatím volat nebudu, měla jsem v posledních dnech smůlu na samé neumětely a dostala jsem řadu protichůdných informací. Přesunula jsem modem/router o cca 1/2 metru a rychlost se zdvojnásobila. Moc děkuji za všechny informace 🙂

před 3847 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek