Avatar uživatele
bolak

Jakou podporu má u severních Korejců Kim-Čong-Un? Proč nejdou Korejci taky cinkat klíčema, jako jsme to udělali my?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2348 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jakou má podporu obyvatel prasátko Kim neví ani ono samo a občané si to mezi sebou mají strach byť jen naznačit. Za nesouhlas hrozí poprava.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ušel ventil

Proč nejdou cinkat ? Velmi přísné tresty za jakoukoliv maličkost , všichni mají strach z udavačů , Protože je voják na každém rohu – https://www.y­outube.com/wat­ch?v=wwXX5ppLe­ag

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Je tam velmi důkladná propaganda, která očerňuje nepřátelské politické systémy. Takže je tam asi docela rozšířený postoj, že severokorejský systém je něco správného a normálního. I přes různé dočasné obtíže (např. hladomor v devadesátých letech se 3,5 miliony obětí, který byl vedením země nazýván jako „Namáhavý pochod“) se má všeobecně za to, že v tzv. svobodných zemích je lidem ještě mnohem hůř.
Lidé jsou do značné míry odstřiženi od informací zvenku. V Pchjongjangu jsou asi trochu informovanější, ale zároveň mají vyšší životní úroveň, takže nemají takový důvod se bouřit.
Navíc je třeba si uvědomit, že převrat bude začátkem nesmírně obtížného procesu, kdy bude nutné, aby 25 milionů lidí totálně změnilo svoje životy. Jak po stránce ekonomické, tak po stránce etické. Náš komunistický režim byl proti tamtomu slabý čaj a trval jen 40 let proti 60+ letům KLDR ještě po 27 letech jsou u nás znát následky minulého režimu. (Např. za naše tolik probírané nízké mzdy můžou naši komunisti). Takže co tam bude, až to spadne, to nebude nic příjemného. Navíc severokorejský režim přestal mít rysy ideologického systému a získává rysy mafiánského zločineckého systému.Já jsem po prostudování několika zdrojů o KLDR dospěl k názoru, že dynastii Kimů už jde jen a pouze o vlastní blaho a o to, aby se coby paraziti vlastního národa udrželi u zdroje co nejdéle.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek