Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jakou pákovou baterii koupit

Můžete prosím doporučit, nejlépe z vlastní zkušenosti, značku pákové vodovodní baterie, která funguje jak má a pokud možno za dobrou cenu? Koupelnu mi dělala firma a baterie které osadila, jsou naprosto k ničemu. Zejména mi jde o plynulý rozsah regulace teploty, kterou tyto baterie regulují z celého rozsahu pohybu páky asi tak 3cm kolem středu a navíc spíše kvadraticky než lineárně. Takže seřídit správnou teplotu vyžaduje v rukách chirurgickou přesnost. 5mm doleva - příliš horké; 5mm doprava - příliš studené. U baterie v umyvadle se to nechá přežít, ale ve sprše je to k vzteku a o zdraví. Chtěl bych tedy baterii která skutečně (plynule)reguluje pokud možno v celém rozsahu páky.

Předmět Autor Datum
Když nic, tak zkusím nástřel. Máte zkušenosti se značkou "Metalia"? Před rekonstrukcí jsem je měl os…
JK 08.08.2010 14:28
JK
Teplota vody se snad dá regulovat už na nějakém zdroji ? V létě na bojléru uberu ,v zimě přidám ,pot…
Já Pajoš 08.08.2010 19:19
Já Pajoš
Mno, kdybych si chtěl regulovat teplotu vody centrálně u zdroje, tak bych si nemusel pořizovat dvoup…
JK 08.08.2010 20:18
JK
Mam Sagitarrius - kompletne krome sprchace kde mam termostatickou a tu oni nedelaj, Cena je super, r…
DKK 09.08.2010 10:09
DKK
Díky za tip. Osobní zkušenost je k nezaplacení, protože značka ani cena dnes vůbec nemusí být záruko…
JK 09.08.2010 13:31
JK
Právě jsem tu baterii nainstaloval a po přezkoušení vypadá že funguje jak má. Kvalita OK, žádné vůle…
JK 11.08.2010 15:08
JK
Sítka se dávají k bateriím jen k vzteku,časem se zanesou a voda neteče jak má.My jsme je dávali jen…
Des 12.08.2010 10:22
Des
Aspoň v případě baterií od Novaservis byste tím ale připravili zákazníka o sedmiletou záruku, která…
JK 12.08.2010 12:34
JK
Psal jsem že se sítka dávaly pouze na přání zákazníka.Mimoto jak výrobce zjistí i při tak nadnesené…
Des 12.08.2010 14:50
Des
Dobrý den,když se bavíme o té baterii,máme vestavěnou na sektorové desce u dřezu pákovou,rok starou.…
cucurka 17.08.2010 15:53
cucurka
vyměňte si sami, nebo si nechte vyměnit kartuši, které cena je obvykle na krámě cca 120 Kč.
lk 18.08.2010 15:02
lk
Ahoj, také bych měl podobný dotaz ale s tím, že už mám víceméně vybráno. Zaujala mě tato baterie, ht…
Petr456 18.12.2013 00:31
Petr456
Zdravím, mohl by mi někdo doporučit nějakou osobně vyzkoušenou, kvalitní a co možná nejlevnější bate…
Petr K. 16.02.2014 19:15
Petr K.
Mám dobrou zkušenost s e-shopem www.nerobimereklamuzdarma.cz, kupuji od nich několik let a jsem spok…
Julec 12.05.2014 10:40
Julec
U nástěnných se hlavně s roztečí, nekupovat podle odhadu aby se nemusela vyměňovat. Na trhu jsou 100…
náhodný 12.05.2014 12:02
náhodný
Máme baterie Kludi a absolutní spokojenost. Do sprchy bych samozřejmě dal termostatickou - my jí tam…
filuna 12.05.2014 15:34
filuna
Téma bylo založeno 08.08.2010.
Kurt 12.05.2014 15:35
Kurt
no jo sakra, ale někdo to oživil ;-)
filuna 12.05.2014 16:00
filuna
Jo, nějakej reklamní agent. :-)
Kurt 12.05.2014 16:18
Kurt
Já sem měl pákovou baterii taky, značku nevím, ale vydržela asi 5 let, pak se ulomil ten čudl (hrano… poslední
Davča2 12.05.2014 21:29
Davča2

Když nic, tak zkusím nástřel. Máte zkušenosti se značkou "Metalia"? Před rekonstrukcí jsem je měl osazené k maximální spokojenosti, ale kvůli konstrukčním změnám ve vodoinstalaci už jsem je nemohl použít(ačkoli i po téměř 10 letech fungovaly naprosto bez potíží). Nepořizoval jste si je někdo v nedávné době a nemohl mi tak potvrdit, jestli si i dnes zachovaly kvalitu?

Teplota vody se snad dá regulovat už na nějakém zdroji ? V létě na bojléru uberu ,v zimě přidám ,potom snad není probém si teplotu regulovat pákovkou na umyvadle nebo ve sprše pokud nejsi jelito (mám nejlevnější pákovku co byla v Baumaxu),dokonce jsem rád když mě třeba sprcha ovlaží při puštění o něco menší teplotu než jsem původně chtěl .

Mno, kdybych si chtěl regulovat teplotu vody centrálně u zdroje, tak bych si nemusel pořizovat dvouproudou baterii, která je právě určená k namíchání výsledné teploty na základě poměru vstupní teplé a studené vody. Stačil by mi pak obyčejný pákový kohout třeba od zahradní hadice. Takové řešení by mi ale připadalo trochu krkolomné a nadále žiju v přesvědčení, že existují i baterie schopné plnit svůj účel. Věřím že zase takové jelito nejsem, abych nedokázal ovládat tak složité zařízení, jako je vodovodní baterie. Pouze si dovoluji vznášet požadavek na funkčnost baterie takový, aby baterie byla schopna regulovat poměr mísené vody v rozsahu větším, než je pár procent nominální kapacity. Mám rád adrenalin a věřím že si lze najít zalíbení v překvapení, jakou vodu na mě dnes baterie vypustí, ale v určitých případech, jako je tento, preferuji naprostou kontrolu nad výsledkom.

Takže po menším průzkumu trhu asi opět zkusím českou značku Metalia, přestože se na ní prý už podílejí číňané. Případně ještě zvažuji celkem drahý Grohe, ale našel jsem ho za slušnou cenu(50%-ní sleva).

Díky za tip. Osobní zkušenost je k nezaplacení, protože značka ani cena dnes vůbec nemusí být zárukou kvality. Už mám ale objednáno a na základě sesbíraných ohlasů padla volba na Metalia(Novaservis), byť jsem hodně váhal nad Grohe za výše zmiňovanou akční cenu, ale patriotismus zvýtězil.

Právě jsem tu baterii nainstaloval a po přezkoušení vypadá že funguje jak má. Kvalita OK, žádné vůle, žádné netěsnosti a reguluje opravdu plynule a v širokém rozsahu :-)
Zjistil jsem ale že u té předešlé baterie nebyly osazené sítka. Nevím jestli je výrobce(neznámý, zřejmě čína) nedodává nebo je realizační firma zapomněla vložit, ale to by možná vysvětlovalo tu špatnou funkčnost.

Aspoň v případě baterií od Novaservis byste tím ale připravili zákazníka o sedmiletou záruku, která je podmíněna právě instalovanými sítky. Věřím že v případě starých rozvodů nebo hodně tvrdé vody může častěji docházet k zanášení(pak by se asi hodila instalace filtru), ale je třeba si uvědomit, že ty nečistoty zachycené sítkem by jinak šly přímo do baterie, kde by poškozovaly keramický regulační prvek. Sám mám vodu poměrně tvrdou a vystačil jsem si s čištěním max. 1x za 2 roky, když bylo zřetelné snížení tlaku. Každopádně jako laik nemůžu nezvratně tvrdit že potíže byly způsobeny absencí sítek, ale i tentokrát jsem je tam radši dal. Za to zachování záruky se mi vyplatí jednou za pár let věnovat 5 minut povolení 2 matic a vyklepání usazeného svinčíku.

Psal jsem že se sítka dávaly pouze na přání zákazníka.Mimoto jak výrobce zjistí i při tak nadnesené záruce že tam sítka byly,nevím....Když to jdu spravovat a je reklamace,stejně napíšu že tam byly...?Pokud není pohyb s materiálem tj.trubky,nic se odnikud nedrolí...je to věc názoru.No a za rok,dva,nikdo stejně neví že tam sítko není,,,,nebo je,?

Dobrý den,když se bavíme o té baterii,máme vestavěnou na sektorové desce u dřezu pákovou,rok starou.Při zvedání tj.při otevírání a zavírání tato nepříjemně vrže.Čekám,kdy mi zůstane v ruce,nebo ji vůbec nezavřu.Mám od ní pouze nepotvrzený záruční list-baterii kupoval syn,ovšem prodejku pro případnou reklamaci nemám.I kdyby reklamaci uznali,stejně asi musím koupit jinou.Neví,někdo,co s tím,aby nevrzala? Děkuji za odpověď.

U nástěnných se hlavně s roztečí, nekupovat podle odhadu aby se nemusela vyměňovat. Na trhu jsou 100 mm i 150 mm (i když někteří výrobci mají malou odchylku třeba místo 100 mm o 5 mm menší, tedy jen 95 mm a je třeba pootočit etážkama a rozteč upravit ve zdi, pokud to jde).

Dobré je mít i ostatní baterie v bytě od stejného výrobce (dřez, umyvadlo, vana, sprcha, apod). Je dobré koupit přiměřenou kvalitu, na dyzajnu tak moc nezáleží, spíš na možnosti budoucího servisu a náhradních dílů, takže domácí výrobce by mohl mít přednost. Například metalia, pro normální vybavení bytů stačí řada 55. Při výměně staré baterie za novou člověk někdy žasne, jak je potrubí u teplé vody zarostlé vodním kamenem. I takovou vodu musí dobrá baterie vydržet.

Máme baterie Kludi a absolutní spokojenost. Do sprchy bych samozřejmě dal termostatickou - my jí tam tedy máme a rozhodně bych už nikdy pákovku do sprchy nechtěl - tedy na chatě jí máme ve sprcháči a co fakt miluju, je když se shejbnu abych si namydlil nohy, zadkem stčím do páky a buď se zamrazím a nebo mi to ten zadek uvaří ;-)

Já sem měl pákovou baterii taky, značku nevím, ale vydržela asi 5 let, pak se ulomil ten čudl (hranol) na kterém je nasazená páka, jelikož je plastový. Nový vnitřek do baterie stál asi 300 Kč, tak sem se na pákovou baterii vykašlal, a koupil sem v bazaru normální kohoutkovou, jelikož stála 100 Kč celá baterie :)
Pákový baterie jsou k ničemu. Náhradní kohoutky najdete leckde zadarmo, těsnění stojí pár kaček, takže pákovou nemá smysl pořizovat. To je aspoň moje zkušenost.

Zpět do poradny Nahoru