Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou rostlinu vysadit podel plotu?

Ahoj, potykam se s problemem, ze s emi muj maly psi terminator (jack russell terier) neustale podhrabava pod plotem - ten je totiz spatne udelany - pod pletivem neni napr. betonovy zaklad, je jen zahrabane lehce do zeme. A tedy, nez prestavovat cely plot na cele zahrade, zajima me, jestli neexistuje nejaka rostlina, ktericek, ktery bych vysadil podel plotu, ktery by nevyrostl moc do vysky, ale byl by husty a psovi by delal problem to rozhrabat...

Diky moc za pomoc :)

Předmět Autor Datum
Trochu razantní řešení, leč účinné. Podél plotu sypat pepř a chili. Za pár dnů si plotu nevšimne.
sHpy00n 25.03.2013 19:40
sHpy00n
Ver tomu, ale vsimne, jak rikam, JRT je terminator, projde i zelezobetonovou zdi. jsi si jist, ze to…
Envy 25.03.2013 19:57
Envy
Dukud to nevyšňupe. Obyčejně se ale poučí ještě dříve. Nojo, ale je třeby aby bylo sucho a to teď ne…
sHpy00n 25.03.2013 20:20
sHpy00n
Elektrický ohradník. Výhoda: Nemusí se zalívat, stříhat ani plít. Jde jen o to, aby psisko při odnau…
Zerozero 26.03.2013 01:26
Zerozero
Zato se musi strihat pod nim, protoze jinak prestane kopat kvuli svodovejm odporum travy. A pod nizo…
bahno 26.03.2013 07:51
bahno
Vysadit trifidy.
Remca 26.03.2013 02:37
Remca
A uvázat! Vhodné je pracovat ve včelařském oděvu a pod kuklou raději nasadit potápěčské brýle. Každo…
L-Core 26.03.2013 09:51
L-Core
Možná bude ale velká spotřeba psů.
Remca 28.03.2013 00:29
Remca
Jestli to dobře chápu, tak máš plot bez podezdění, jen sloupky a pletivo. Viděl jsem toto řešit doce…
lad 26.03.2013 07:59
lad
Drahousci, ackoliv ocenuji vase napady, potreboval jsem vedet, co vysadit, ne jak mu zabranit. Prijd…
Envy 27.03.2013 21:52
Envy
Dobre: A tedy, nez prestavovat cely plot na cele zahrade, zajima me, jestli neexistuje nejaka rostl…
bahno 28.03.2013 09:48
bahno
Envy, problém je spíš v tom, že než ti tam cokoli, co by hrabání zabraňovalo, vyroste, budeš muset p…
lad 28.03.2013 11:46
lad
IMHO vysázet chroští dá víc práce, než ten beton. Jedině mě napadá něco pichlavého. Růže, akáty, hlo…
Rce. 28.03.2013 13:36
Rce.
Nejlepší těsnění je díra. Což mu tak udělat tunýlek, aby se nemusel prohrabávat na různých místech.…
nahodny 28.03.2013 20:37
nahodny
Taková rostlina neexistuje. poslední
kejki 29.03.2013 00:01
kejki

Dukud to nevyšňupe. Obyčejně se ale poučí ještě dříve. Nojo, ale je třeby aby bylo sucho a to teď neni.. :(

JRT znám tři. Dva pejskové jsou turboterminátoři, ale jeden poslechne na slovo. Tomu řekněš hajáme a v momentě je na zádech s packama nahoru. Zato druhej se chová jako naprosto nezvladatelná, neřízená turbo trysko dělová koule. Třetí, nalezené fenka chuděra totálně stresovaná, abnormálně lekavá, navíc trpí nepěknými epileptickými záchvaty.

Zato se musi strihat pod nim, protoze jinak prestane kopat kvuli svodovejm odporum travy. A pod nizounkym ohradnikem se striha blbe a casto clovek strihne i ohradnik. Mluvim z vlastni zkusenosti.

Momentalne z tohoto duvodu opevnuji spodni cast plotu 30cm pruhem castecne zapustene karisite, ale finalni test odolnosti mi zatim chybi.

Jestli to dobře chápu, tak máš plot bez podezdění, jen sloupky a pletivo. Viděl jsem toto řešit docela šikovným způsobem. Motykou se vyhrábla drážka pod pletivem do hlíny na šířku sloupku (ocelového). Od sloupku ke sloupku se daly na obě strany lešeňové trubky, stáhly se svěrkou a prostor mezi nima se vysypal betonem a povrch uhladil v rovině trubek. Lze tam strčit i kus roxoru pro zpevnění. Vypadá to pěkně a na to, aby se nepodhrabal pes to bohatě stačí.

Drahousci, ackoliv ocenuji vase napady, potreboval jsem vedet, co vysadit, ne jak mu zabranit. Prijde mi zbytecne a narocne celou obrovskou zahradu obhanet plotem, myslime tim pevnym spodkem - viz treba beton. Ohradnik je dobrej napad a ackoliv se u nej nic strihat nemusi, protoze se zajiste bavime o izolovanem ohradniku s elektrickym obojkem, nemam financni moznosti na takovouto investici. Zkusim tedy ty trifidy, ty budou jiste dobry napad. Poslete mi par seminek? :P

dekuji :-)

Dobre:

A tedy, nez prestavovat cely plot na cele zahrade, zajima me, jestli neexistuje nejaka rostlina, ktericek, ktery bych vysadil podel plotu, ktery by nevyrostl moc do vysky, ale byl by husty a psovi by delal problem to rozhrabat...

Existuje par rostlin, ktery podhrabani zneprijemni. Neexistuje zadna rostlina, ktera ho znemozi a ktera nepodlehne soustredenymu a vytrvalymu utoku, kterymu bude vystavena. Pes ma casu dost.
A bavili sme se o normalnim ohradniku na dobytek, ten neni drahej. Bezdratovej s obojkem bych si neporidil. Zaprvy umi jenom maly plochy a za druhy z principu, pac to pri poruse muze zmydlit psa, co nedela nic spatnyho a to docela brutalne.

Envy, problém je spíš v tom, že než ti tam cokoli, co by hrabání zabraňovalo, vyroste, budeš muset psa hlídat, aby ti nevyhrabal mladé kořínky. Nebo před to budeš muset udělat zábranu, která ho k tomu nepustí, takže opravdu ohradník nebo beton je asi nejlepší.

IMHO vysázet chroští dá víc práce, než ten beton. Jedině mě napadá něco pichlavého. Růže, akáty, hloh, šípek. Pes není blbej a když to bude píchat, dá si bacha. Ovšem, jak se jednou naučí pes brát kramle, je konečná. Měl jsem jednoho zdrhacího. Když čuby háraly, neudrželo ho nic. Dokázal prokousat i ostnatý drát, plechová vrátka a dřevěný plaňkový plot měl jako zákusek. Třeba i když mrzlo až se topořily tkaničky u bot, přilezl večer odněkud, kňučel, olizoval si zmrzlé packy a ráno byl opět v čudu. Možná by pomohlo jen uvázání na výtahové lano.

Nejlepší těsnění je díra. Což mu tak udělat tunýlek, aby se nemusel prohrabávat na různých místech. Určitě bude znát i cestu zpátky.
Rostlinky: zajímavé je vysadit k plotu maliny. Je to jako vetřelec, rozroste se to po zahradě i dál, proroste to i pod cestičkou, i pod plotem k sousedovi, i pod betonovým soklem, určitě jsou dobře prokořeněné a je z nich sladký užitek a pokud jsou dobře prokořeněné, dá to snad pejskovi práci se prohrabat a překousat kořenové oddenky. Je to jenom odhad, ne fakta.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru