Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou smes na polystyren na Nadzemnim Soklu?

Dobry den vsem. Chystam se s kamaradem na zatepleni nadzemniho soklu u rodinneho domku. Kolem domu ktery ma castecnou vodorovnou izolaci bude provedena nopova izolace a po te prijde kamen urazu v podobe zatepleni a nasledneho vysterkovani nebo tak nejak. Dotaz zni nasledovne,po oklepani stareho betonoveho soklu pod delici sparou mezi stenou(fasadou) a soklem,podotykam sokl je obnazen na cihlu uz rok,duvod byl takovy ze po prestehovani v zime na spodku sten se tvorily vlhkostni mapy a po naslednem oklepani betonu bylo vse lepsi a steny ve spodni casti zacaly dychat. Studoval jsem ceny na internetu a nejlepe me vysel polystyren zn.Perimetr. Bohuzel bych potreboval 10 mm a ten se nevyrabi. Jak mam postupovat po naslednem nalepeni polystyrenu,respektive jaky postup a co mam na polystyren dat jakoze treba nejake lepidlo a pak nasledne perlinka a pak zase lepidlo? Jakou smes a od jakeho vyrobce? Nejlepe co nejlevnejsi. Staci me nejaka pytlovana.Fasada nad soklem neni zateplena a zateplovat se nebude,je na ni stara fajnova v urcite hrubosti zrna,fasada bude na ni nanesena nova a nasledne bude zalicena fasadni barvou. Fajnovou bych chtel znovu nanest v hrubsim zrnu a nasledne zafilcovat. Tim padem bych chtel to tak aplikovat i na sokl aby vse vypadalo stejne. Na jakou pytlovanou smes na soklu muzu zrno ci fajnovou roztocit filcem? Do stavebnin to mam kousek a hodne propaguji zn. Cemix tak nejlepe neco od nich. Prosim o nejake foto ci prizpevek jaky konkretni vyrobek mam pouzit. Dekuji vsem za dobrou radu,v tomhle smeru jsem laik......Jeste mala otazecka na konec,bude mi timto zpusobem sokl dychat,mam obavy aby se me zase nedelali mapy ci skvrny.....

Předmět Autor Datum
Než zateplovat sokl centimetrem tak raději vůbec protože by to stejně nemělo smysl. Udělejte nopovku…
sHpy00n 03.07.2012 00:55
sHpy00n
Dobry den. Takhle to pro predstavu vypada sHpyOOne. Na prvnim obrazku je cast obouchaneho soklu kter…
pospa65 03.07.2012 09:56
pospa65
Kolik pater domek má a jak je silná soklová zeď ? Jestli 45 cm a více, pak se nabízí sokl podsekat a…
sHpy00n 03.07.2012 12:58
sHpy00n
Dum ma jen obytne prizemi a pudu,puda se do budoucna bude prestavovat na obytnou cast.. Prizemni pod…
pospa65 03.07.2012 14:15
pospa65
Jeste ta odsekana omitka na fotu c.2 byl take sokl z betonu ve vrstve 2-3 cm. V podstate na bocni st… poslední
pospa65 03.07.2012 14:21
pospa65

Než zateplovat sokl centimetrem tak raději vůbec protože by to stejně nemělo smysl. Udělejte nopovku a od úrovně 150 mm pod terénem až na sokl vytáhněte nopovku s úpravou pro přímou aplikaci omítky. Guttabeta S má na sobě z výroby připravenou perlinku. Pěkně vypnout, srovnat, nakotvit, pak natáhnout lepidlem a omítkou. Jestli myslíte fajnovou - šlechtěnou omítku hrubší stuktury, tak ta se nefilcuje, jen se po natažení a zavadnutí stočí plastovým hladítkem. viz krátké instruktážní video. Omítku doporučuji použít probarvenou, pastovitou, tzn. že je již namíchaná v kyblících, po promíchání připravená k okamžitému použití. Odpadá tím nátěr fasády - "líčení". Omítku vám namíchají do odstínu dle libosti. Ještě bych zdůraznil že je třeba fasádu před omítkou omýt tlakovou vodou a nopovku zakončit lištou.

Dobry den. Takhle to pro predstavu vypada sHpyOOne. Na prvnim obrazku je cast obouchaneho soklu ktery se nasledne musi obnazit az na spod,je na nem 2 cm betonu. Kdybych ho chtel zamenit z polystyrenem bude mit lepsi ucinek jak ten beton? Jak s tepelne izolacniho hlediska tak i s protivlhkostniho ? Potrebuji aby to bylo v zime zateplene a nasledne to tak nejak dychalo. Asi je lepsi tam dat minimalne 2-5 cm polystyrenu. Co doporucujete prvne,udelat novy sokl a pak nopkovou nebo naopak? Omitku nad soklem bych chtel zachovat a zalicit klasickym fasadovym naterem a nebo v druhe variante natahnout novou fajnovou. Timto bych prosil i o nazor ostatni uzivatele webu. Jinak sHpyOOne moc dekuji!

Dum ma jen obytne prizemi a pudu,puda se do budoucna bude prestavovat na obytnou cast.. Prizemni podlahy domu jsou v urovni venkovniho terenu. Viz.foto cislo 2. Bocni sokl je hlubsi a uroven vnitrnich podlach zacina zhruba 50 cm nad zemi od betonovych kachli. Foto c.1 a 3. Steny maji zhruba 45 az 50 cm. Takze radite odsekat cast cihel a zapustit do nich polystyren? Nezalepim tim ten sokl 8 cm polysem? Jen hlavne aby to dychalo a nepromrzalo. Pokud tedy budu takto postupovat tak pak nasledne po aplikaci polystyrenu musim na nej dat lepidlo(jake?nejlepe neco od Cemixu co je odolne vode) pak nasledne perlinku a pak zase lepidlo ze? Vite jsem laik a kazda dobra rada je pro me cenna.-) Dum ma z casti sanacni omitky,jsou aplikovany po cele delce obvodovych zdi,nejvise do 1.5 metru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru