Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou spolehlivou tiskárnu? (vlastní zkušenost vítána)

Zlobí mě HP LJ 3005d :-|

Nejenže duplexní tisk není spolehlivý (občas papír při otáčení uvízne uvnitř), takže ho už nepoužívám, ale poslední dobou mě zlobí rychlost tisku. Papír se ze spodního zásobníku jakoby nedaří napoprvé nabrat (jak o tom psal jinde JaFi: http://pc.poradna.net/q/view/594861-vejr-ktery-obh ospodaruje-tiskarny?page=r594957#r594957). Občas vytiskne 5 stránek v kuse, občas "přemýšlí" po každém listu. Já naopak co nevidět budu mít žně: tisky několikatisícstránkových sestav - a nechci u toho ztratit nervy. Počítám, že P3005 půjde do servisu.

Jenže bez tiskárny nemohu existovat, proto potřebuju náhradu (a taky: kdo ví, jak oprava dopadne a kdy zase se to pokaká).

Požadavky:

- černobílá, laser (už ne duplex)
- tisk kolem 50.000 stránek ročně
- existence vysokokapacitních tonerů (úsporným režimem a malým písmem v sestavách uzávěrek, které stejně nikdo nečte, dosahuji u toneru běžně minimálně 3x vyšší výtěžnosti)
- možnost tisku z DOS aplikací z XP (pomocí net use lpt1: \\pocitac\tiskarna namapována USB2 tiskárna)
- výhledově možnost tisku z DOS aplikací z VMWare či XP mode (W7/64 pro)
- použití jazyka PJL (potřebuji na tiskárnu posílat *pjl příkazy)
- rychlost tisku min. 20 stránek/min (raději víc)
- cena tak do 7.000 vč. DPH (+/-)

Netuším, zda jazykem PJL nejsem omezen pouze na HP. Mám dojem, že by to neměla být GDI tiskárna (ale nejsem si tím jistý, moc tomu nerozumím. Nakonec, tisknu z DOSu na USB lejzrovce, i když archaické programy USB a snad i laser neznaly - "sežralo" mi to Epsonku LX800 :-))

Po opravě P3005 (bude-li úspěšná) by měla tahle plánovaná tiskárna sloužit jako náhradnice.

Nejdůležitější je pro mě SPOLEHLIVOST. Osobní reference vítány.

Díky za tipy.

Předmět Autor Datum
Printer Job Language (PJL) is a method developed by Hewlett-Packard for switching printer languages…
gd 25.12.2010 08:44
gd
V praci mam nekolik HP LJ 2055dn. Duplex, sitova (bez site je levnejsi). Zatim s nimi nebyly zadne p…
Jan Fiala 25.12.2010 09:34
Jan Fiala
Díky za tipy. Mezitím hledám a pátrám a líbí se mi tahle: HP LaserJet P3015 (je to vlastně o kousíče… poslední
L-Core 25.12.2010 11:57
L-Core

Printer Job Language (PJL) is a method developed by Hewlett-Packard for switching printer languages at the job level, and for status readback between the printer and the host computer. PJL adds job level controls, such as printer language switching, job separation, environment, status readback, device attendance and file system commands. While PJL was conceived as an extension to Printer Command Language, it is now supported by most PostScript printers. Many printer vendors have extended PJL to include commands proprietary to their products. Not all PJL commands documented by HP are implemented in all HP or other vendor products. PJL resides above all the other printer languages and parses commands first. The syntax mainly uses plain English words.

Fakt je, ze vetsina vyrobcu ti podporu plj ani neuvedou. Doufat v to ale muzes u podpory PCL muzes.

Osobni zkusenost mam s Samsung-3470D. Je o trochu drazsi. 33str. za minutu, duplex funguje spolehlive, jazyky: PostScript3, PCL6, SPL, IBM ProPrinter, EPSON , mesicni zatez 80 000 listu, uspora toneru (ze 4 na 10 tisic stran).
Jeden a pul roku fungovala bez potizi, ted orezava okraje - http://pc.poradna.net/q/view/586880-laserova-tiska rna-samsung-ml-3470-a-orezavani-kraju . Mam zkusenosti jen s timto jednim kusem, nevim, neni-li to ojedinele.

Dalsi tiskarna, se kterou mam zkusenosti je Samsung ML-2250. Pokud by ji nekdo nabizel, nebrat. Z te se sype toner jako z cukrenky. Jak original, tak repase a kompatibilni tonery tim trpi... Asi cyba v navrhu.

Barevna Konica odesla 2 mesice po zaruce.

Z vyse uvedeneho si udelej obrazek sam. Relativne spolehlive se zdaji byt OKIny, nemam s nimi vsak zadnou zkusenost.

Díky za tipy. Mezitím hledám a pátrám a líbí se mi tahle: HP LaserJet P3015 (je to vlastně o kousíček vyšší verze než to, co mám doma (bez duplexu). Síťová by se sice taky hodila, ale nechce se mi připlácet (hlavní PC je stejně furt online a tiskárna je z něj nasdílena).

Nemáte s ní někdo nějaké osobní zážitky? Mám stejně dojem, že to jsou všechno krámy na jedno brdo (v téhle cenové kategorii). Nejdéle mi vydržela HP LJ 5L (bohužel 4 str./min bych už asi neunesl).

Ta moje P3005 má 2,5 roku (půl roku po záruce).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru