Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou univerzálni navigaci (hlavně do auta)?

Hezký večer,
dostal jsem úkol vybrat navigaci. Měla by to být klasická do auta s co nejširším pokrytím států rovnou v paměti, ne na CD, jde o Evropu (majitel chce jezdit Evropou a nechce řešit, že třeba zrovna Švýcarsko jeho navigace nemá v paměti), podmínky jsou, aby to byla klasická navigace do auta (přísavka na sklo, nabíječka do zapalovače, hlasové navigování), ale zároveň ji šlo vzít s trochou opatrnosti do přírody na geocaching. S tím souvisí, že musí umět navigovat na souřadnice, ne jen do ulic, nesmí jí za hodinu a půl lehnout baterka a musí mít dobrý příjem signálu i při zakrytí výhledu stromy (s naším TomTomem One stačí stát u okna se zakrytou třetinou oblohy a už se nechytí).
Doma máme 7 let starý TomTom ONE, ale já používám od roku 2008 jen mobily s GPS, takže můžu hodnotit parametry, ale nevím, co je důležité a co ne. A nedovedu si ty parametry představit, hlavně výdrž na baterii, u mobilů vím, co čekat, u notebooků taky, ale co znamená třeba "až 2 hodiny" u navigací? Ono to má nějaký procesor, množství RAM, rozlišení a spoustu dalších parametrů, já ale nevím, co pro takovéhle jednoúčelové zařízení "stačí" a co ne. Budu tedy rád za pomoc s výběrem.

Předmět Autor Datum
Jakou univerzálni navigaci (hlavně do auta)? Ideální by byla nějaká inteligentní a zároveň i hezká…
IQ37 01.12.2012 00:23
IQ37
inteligentní a zároveň i hezká žena Oxymoron... 8-) Chytrá a hezká, to ještě beru.
mif 01.12.2012 00:29
mif
IQ37,o čom to píšeš? poslední
fade 01.12.2012 14:41
fade
Navigace do auta pocitaji primo s tim, ze jso utrvale pripojeny k napajeni pres stojanek. Takze tam…
Jan Fiala 01.12.2012 09:42
Jan Fiala
Neexistuje. Turisticky nemluvi, az na tusim Garmin Montana (ta jedina se trosku asi blizi tomu, co c…
Radek 01.12.2012 09:45
Radek
Bohužel musím souhlasit. Dříve bylo snadné řešení - požít PDA, nainstalovat třeba iGO jako autonavig…
czcharlie 01.12.2012 10:55
czcharlie

Jakou univerzálni navigaci (hlavně do auta)?

Ideální by byla nějaká inteligentní a zároveň i hezká žena, která dávala ve škole v zeměpise dost dobrý pozor (aby neotěhotněla) při vyučování. Pak nebude nikdo potřebovat pitomou krabici do auta, aby trefil do Kauflandu.

Navigace do auta pocitaji primo s tim, ze jso utrvale pripojeny k napajeni pres stojanek. Takze tam se neresi vydrz na baterie.
V podstate je to stejne jen osekany mobil bez SIM s tim, ze se spusti po nabehnuti systemu primo navigace.

Vybirej navigaci podle toho, jaky system uvnitr obsahuje.
Lepsi navigace obsahuji i prijem dopravnich informaci, takze te bude varovat pred kolonou a nabidne ti objizdku, to same i pri uzaverkach.

Neexistuje. Turisticky nemluvi, az na tusim Garmin Montana (ta jedina se trosku asi blizi tomu, co chce, ale jen blizi). Navigace do auta nevydrzi na baterku nic a na geocaching je to asi neco takovy, jako pouzivat traktor na jizdu po dalnici z Prahy do Brna. Pouzije to jedine dement.

Bohužel musím souhlasit. Dříve bylo snadné řešení - požít PDA, nainstalovat třeba iGO jako autonavigaci a pro geocaching OziExplorer. Starší autonavigace bývalo možné odemknout tak, aby se dalo vstoupit do Windows a instalovat jiný SW (např. jmenovaný OziExplorer). Mám obavy, že u současných autonavigací již nic takového není možné a turistické navigace zase nejsou vhodné jako navigace do auta. Podívej se na web www.tomasii.cdc.cz, případně Tomáše kontaktuj, myslím, že se navigacemi stále zabývá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru