Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou vaničku do sprchy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakou by jste mi doporučili vaničku do sprchy? Akrylátovou, litou nebo keramickou vaničku? Moc děkuji za radu. Mám předělávat koupelnu u babičky a chtěl bych poradit co je asi nejlepší.

Předmět Autor Datum
Přimlouval bych se za akrylát. Lehká při manipulaci, pevná a tolik nestudí.
Jack 12.10.2008 23:10
Jack
Mě to s tím studěním přijde zavádějící ... většina lidí se sprchuje v teplý vodě a ta rychle vanu/va…
veckoo 13.10.2008 12:46
veckoo
Osobně bych upřednostnil akrylát, nerozkřápne se, neoprýská lak. Ale spíš zde to bude asi o osobních…
Rce 13.10.2008 13:08
Rce
Hlavně pěkně podpěnit, aby to při zatížení nevrzalo, pěnou určenou pro tento účel, tj. s nižším tlak…
čumil 14.10.2008 12:04
čumil
Děkuji za rady. Rozhodl jsem se pro akrylátovou 1200x730x150. Někde jsem se dočetl, že je dobré usad…
Pacanda 14.10.2008 16:40
Pacanda
Já mám z tohoto důvodu sprcháč 20 cm nad podlahou, abych tam mohl strčit pazoury a případně vyměnit…
Rce 15.10.2008 00:15
Rce
Vidím, že je to tady už starší, ale i tak se zkusím zeptat. Budem se stěhovat z bytu, kde jsme měli…
Rosim 16.10.2014 22:49
Rosim
my máme tuhle vaničku Kaldewei, je cca 25 cm hluboká, 3,5 mm smaltovaný plech a je naprosto super...…
maerlyn 17.10.2014 12:26
maerlyn
Hledal jsem a Googloval dost dlouho a nakonec jsem našel akrylátovou hlubokou vaničku. Bohužel není… poslední
JoDiK 17.10.2014 18:47
JoDiK

Mě to s tím studěním přijde zavádějící ... většina lidí se sprchuje v teplý vodě a ta rychle vanu/vaničku ohřeje. Co mají říkat ti, kteří mají jen naspádovanou dlažbu na podlaze sprcháče ... a ty se taky rychle ohřejou.
Taky by mě zajímalo co zde bude převážně doporučeno. Upřednostnil bych odolnost a dlouhodobou životnost.

Osobně bych upřednostnil akrylát, nerozkřápne se, neoprýská lak. Ale spíš zde to bude asi o osobních preferencích, každému se líbí něco jiného. V životnosti asi (dneska) moc rozdíl nebude, protože dřív to morálně zastará, než to bude skutečně namaděru.

Děkuji za rady. Rozhodl jsem se pro akrylátovou 1200x730x150. Někde jsem se dočetl, že je dobré usadit 2 kraje na CD profil, který se používá na sádrokarton a použít nožičky + podezdít ytongem a vystříknout pěnou. Může mi to také někdo doporučit? A ještě jeden dotaz ohledně odpadu. Po zabudování se již k němu nelze dostat pouze oděláním vaničky, že? U vany jsem si dělal branku u sprcháče to nehrozí, není místo jestli si to myslím dobře? Moc děkuji

Já mám z tohoto důvodu sprcháč 20 cm nad podlahou, abych tam mohl strčit pazoury a případně vyměnit sifon. Při ucpání lkze prošťouchnout některý druh sifonu i vrchem. Akrylátovou podezdít v místech zesílení, případně vypěnit nízkoexpanzní (aby vanička nevystřelila) pěnou. Jak to ale vypěníš, tak vaničku vyndáš jen po mechanickém vydlabání pěny. Možná, kdyby se vanička obalila igelitem, tak bude v pěně jen sedět, což stačí. Dělat něco nerozebíratelně se později vymstí.

Vidím, že je to tady už starší, ale i tak se zkusím zeptat. Budem se stěhovat z bytu, kde jsme měli vanu do baráku. Vanu jsme využili všeho všudy tak 5x za 2 roky, takže uvažuji do baráku o sprchové vaničce. Kvůli úklidu a občasnému praní manželky v rukou bychom ale chtěli něco kombinovaného, a slyšel jsem o vaničce, která je vyšší, tak 15-20 cm ale co jsem našel jsou jenom takové ty klasické sprchové vaničky jako tahle http://www.akoupelnyatopeni.cz/koupelny/sprchove-v anicky/ Různych tvarů a velikostí ale ne co se výšky týče. Umíte mi někdo poradit, jestli a kde se dá něco takové sehnat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru