Předmět Autor Datum
Pokial je v zaruke tak jedine original.
fleg 20.12.2010 15:09
fleg
Dovolím si dotaz exhumovat... Tiskárně MP640 končí záruka a při srovnání ceny komplet náplní originá…
Moas 25.07.2012 07:46
Moas
Jaký je rozdíl mezi originálními a neoriginálními náplněmi? Neoriginální náplně údajně můžou zacpat…
mia 25.07.2012 09:06
mia
Hlavně si všimni, že tiskárny jsou cenově velmi podhodnocené (některé jsou pro výrobce i ztrátové) v… poslední
Potkan007 26.07.2012 00:14
Potkan007

Dovolím si dotaz exhumovat... Tiskárně MP640 končí záruka a při srovnání ceny komplet náplní originál 1,400 Kč versus např. PrintIT 499 Kč i mě dosti navírá pořízení neoriginálních náplní. Třebas tu někdo vyloví své zkušenosti... I kdyby ta tiskárna přežila jen dvoje neoriginální cartridge, tak už si tím vydělá na novou.

Jaký je rozdíl mezi originálními a neoriginálními náplněmi? Neoriginální náplně údajně můžou zacpat trysky/rozežrat hadičky/rozežrat tiskárnu/vybouchnout/vypálit díru do papíru/vypálit díru do stolu/... (doplň co se hodí). Ve skutečnosti neoriginální náplně pouze způsobí "odklon" toku zákazníkových peněz k výrobci neoriginálních náplní. Což je samozřejmě špatně, páč výrobce originálních náplní si nemůže patřičně nahrabat. Všechno je jenom o penězích a kdo je bude mít.

Hlavně si všimni, že tiskárny jsou cenově velmi podhodnocené (některé jsou pro výrobce i ztrátové) ve srovnání s podobnými výrobky. To je kvůli tomu, že si koupíš v hypermarketu levnou inkoustovou tiskárnu a pak pořízuješ neskutečně předražené náplně, ty tu cenu zaplatí. Takže výrobci se logicky snaží tě přemluvit ke koupi jejich náplní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru