Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou zvolit GPS navigaci do auta?

Navigací do auta je v nabídce docela hodně,preferují většinou značky TomTom,Garmin,MIO...Možná bych prozatím nevyužil mapy v USA a Kanadě,ale podrobnou mapu měst v Čechách,na Slovensku,v sousedním Německu a Rakousku a také hlavně Chorvatsko,kam dosti často vedou cesty na dovolenou...A ty mapy Chorvatska nejsou obsaženy ve všech navigacích. Ale je to otázkou potřeby,co kdo preferuje a zároveň využije...
A kdyby jste si měli vybrat z těchto dvou GPS navigací do auta,kterou by jste zvolili? A proč?
- TomTom 910
- MIO 710+

Předmět Autor Datum
Já jako navigaci používám PDA s integrovanou GPSkou - konkrétně Asus A636. Můžu si do toho koupit ja…
Freebird 03.04.2007 14:33
Freebird
Taky bych doporučil PDA nebo telefon s nainstalovaným TomTomem 6, případně s iGo. Je to mnohem prakt…
Ynd0r 03.04.2007 15:09
Ynd0r
K Tomtomu i k iGo je samozřejmě snadno dostupná mimo jiné i mapa Chorvatska (v TomTomu v rámci balíč…
Jack 03.04.2007 16:31
Jack
Taky se přidávám za PDA. Užitná hodnota několikanásobně vyšší. Prozatím používám PDA Typhoon M500 (s…
Jack 03.04.2007 16:28
Jack
Já hlasuju pro kombinaci mobilní telefon Nokia 6680 + 2GB RS-MMC-DV karta + bluetooth GPS modul Noki…
Ladislav_Malek 03.04.2007 16:56
Ladislav_Malek
Já jsem poněkud konzervativní a v autě preferuji pevně zabudovanou navigaci v panelu. Žádné přísavné…
Paullus 03.04.2007 17:08
Paullus
na pesi turistiku preferuji papirovou mapu nebo orientacni smysl ;-) vydrzi na baterii postatne dele…
JR_Ewing 03.04.2007 17:16
JR_Ewing
No, faktem je, že s tímhle zkušenosti nemám. Faktem taky je, že napájím pouze doma, výjimečně jednou…
Ladislav_Malek 03.04.2007 18:02
Ladislav_Malek
Dříve jsem propagoval MIO. Velká obrazovka, výborné pokyny, hlášky groteskní jen někdy. Avšak mají z…
Rce 03.04.2007 23:10
Rce
MIO nebude dodávať mapy? To je novinka, ja som pred cca 2 týždňami upgradeoval na MIO C710+ software…
ok 04.04.2007 08:09
ok
Už to tam v diskusi nemůžu najít (možná to raději smazali), ale k MIO 269+ mi sdělili, že je to star…
Rce 04.04.2007 12:55
Rce
Ano, taky jsem už víckrát četl, že k navigacím MIO i TT starším víc než cca rok už nedávají nové map…
Ynd0r 04.04.2007 13:17
Ynd0r
Napadá mě ještě hnusnější myšlenka. Když jsou takoví lumpové, dobře jim tak, že to lidi tahají z tor…
Rce 04.04.2007 13:28
Rce
Ale jak jsem si přečetl na fóru k poi.cz,tak aktualizace map na TomTom volně ke stažení také nejsou.…
Luděk 05.04.2007 14:28
Luděk
U mna pri kupe navigacneho zavazil fakt, ze som nechcel jednorazove zariadenie, takze som siahol po…
fleg 05.04.2007 14:40
fleg
Ještě bych se zeptal,jaké kdo má konkrétní zkušenosti např. s Mio 710+ přímo v praxi při cestování d…
Luděk 06.04.2007 13:55
Luděk
Pro autora Rce: Jak je to u Garmina nüvi 350 s mapama?Myslím,jaké obsahuje?. Že je upgrade map je ka…
Luděk 07.04.2007 00:22
Luděk
Zřejmě jedna z nejdražších navigací na našem trhu... No, jen tak BTW, Garmin GPS MAP 278 stojí kole… poslední
Rce 07.04.2007 01:14
Rce

Já jako navigaci používám PDA s integrovanou GPSkou - konkrétně Asus A636. Můžu si do toho koupit jaký mapy chci , ne tady jako u TomTom 910 nebo MIO 710+ . Myslim že když se vám zprotivý MIO 710+ tak do něj už soft od Tomtomu nenarvete. Další výhodu vydim v mobilitě. V autě je to navigace, v praci poznámkový blok, venku se hodí na hledání geocachý, doma jako univerzální dálkový ovladač atd ... možností a programů pro PDA je hodně a v kombinaci s GPS je to silný nástroj.
Jinak co se týče přímo softu na GPS - Nejdřív jsem jezdil s Tomtomem ale pak sem přesedlal na IGO s tomu asi budu věrnej. (MIO je vlastně IGO).
porovnání navigačních softů řeší tohle forum:
view_forum.asp
A přímo porovnání TomTom 5 vs IGO 2006(MIO) se řeší tady:
http://birdie.porcus.cz/item/porovnani-navigaci-tom tom-5-a-igo-2006

Taky bych doporučil PDA nebo telefon s nainstalovaným TomTomem 6, případně s iGo. Je to mnohem praktičtější než samostatná navigace: kromě toho, že PDA s GPS stojí prakticky stejně a využijete ho i pro spoustu dalších věcí, je důvodem také skutečnost, že stejně není radno navigaci nechávat v zaparkovaném autě. Zloději dokonce poznají i specifické držáky pro samostatné navigace a vytipovávají si podle nich, které okénko vytlouct... Držáky na PDA je nechávají chladnými, protože PDA nikdo pod sedadlem nenechává :-)

K Tomtomu i k iGo je samozřejmě snadno dostupná mimo jiné i mapa Chorvatska (v TomTomu v rámci balíčku "Tomtom Eastern Europe", v iGo je každá země zvlášť).

K Tomtomu i k iGo je samozřejmě snadno dostupná mimo jiné i mapa Chorvatska (v TomTomu v rámci balíčku "Tomtom Eastern Europe",

S TomTomem, ještě v.5 mám na Chorvatsko neblahou vzpomínku. Jeli jsme "až dolů", věčně v navigaci mimo dálnici a kvičel cosi o nějakých odbočkách. Nevím jaká je situace s novými mapami.

Taky se přidávám za PDA. Užitná hodnota několikanásobně vyšší.
Prozatím používám PDA Typhoon M500 (s externím GPS přijímačem) ale už mám spadeno na Eten M700.
Na Chorvatsko pak TomTom mapy určitě ne. Použít třeba iGO, nebo Sunny Croatia.

Já hlasuju pro kombinaci mobilní telefon Nokia 6680 + 2GB RS-MMC-DV karta + bluetooth GPS modul Nokia LD-3W + TomTom Mobile 5. Vejde se Ti tam celá (TomTomem rozumně zmapovaná) Evropa, nabíjíš to stejnou nabíječkou, máš tam stejnou baterku, vysoká výdrž, je to víceúčelové. Najezdím toho hodně, navigací jsem pár vyzkoušel, ale na tuhle kombinaci nedám dopustit.

Já jsem poněkud konzervativní a v autě preferuji pevně zabudovanou navigaci v panelu. Žádné přísavné či jiné držáky, přívodní kabely do autozapalovače, BT signály, šátrání stylusem po displeji a pod.

Navigace v PDA ano, ale na pěší turistiku.

na pesi turistiku preferuji papirovou mapu nebo orientacni smysl ;-) vydrzi na baterii postatne dele :-D Navigaci maximalne na kolo ( a i tam postaci dobre autoatlas ci mapa )

No, faktem je, že s tímhle zkušenosti nemám. Faktem taky je, že napájím pouze doma, výjimečně jednou denně v autě ze zapalovače, ten telefon má neskutečnou výdrž. Telefon je uchycený v miniaturním stojánku na palubní desce, naprosto nezasahuje do vyhledu (ani kousicek). Šátrání stylusem mně u PDA navigace taky štvalo, proto mám právě tenhle mobil se špičkovou klávesnicí a dokonole uzpůsobeným softwarem.

Cena neporovnatelná, ergonomie PODLE MNĚ skvělá (jak říkám, se zabudovanou navigací zkušenosti nemám), když to někdo u mně v autě vidí v akci, tak se diví, jak to rychle a pohodlně funguje. O podrobnosti map ani nemluvně :-)

BT signál v autě - ano, s tím jsem si zatím neporadil, ale třeba je to zdravé :-)

Dříve jsem propagoval MIO. Velká obrazovka, výborné pokyny, hlášky groteskní jen někdy. Avšak mají zásadní chybu. Jak jsem se pronadával od prodejců přes dovozce až já nevím kam, tak mi sdělili, že upgrade map nene. Upgrade softwaru bych oželel, má ostatně chyb minimum (například MIO 269+ mi z neznámých důvodů pravidelně zatuhne na obchvatu Prahy u sjezdu na Ořech a pomůže jen totál reset). Ale nové mapy jsou základ dobré navigace a MIO nehodlá nové mapy dodávat. Takže MIO prosím nebrat. Na upgrade softwaru a map je nejlepší Garmin. Teď jsem si koupil Garmina nüvi 350 a spokojenost. Upgrade map je každým rokem a jde do toho dohrát i turistická mapa Topo Czech, která je též pravidelně upgradovaná. Je to mrňavé, veleze do kapsičky u košile (pozor, nenaklánět se při zvedání prkýnka nad WC, tak mi tam zahučel mobil).

Už to tam v diskusi nemůžu najít (možná to raději smazali), ale k MIO 269+ mi sdělili, že je to starý::) (1 rok!) přístroj a laciný:-? (tenkrát 19KKč) a že k tomu už nic nebude. Otázkou je, za jak dlouho to řeknou o C710 :)). Tím to MIO u mne prohrála.

Ano, taky jsem už víckrát četl, že k navigacím MIO i TT starším víc než cca rok už nedávají nové mapy - chtějí tak lidi donutit koupit si nový přístroj.
To se pak člověk neubrání hnusné myšlence, jestli není lepší software stáhnou odněkud z torrentu - pak má všechny aktuální mapy kdykoli k dispozici, jakmile se objeví.

Napadá mě ještě hnusnější myšlenka. Když jsou takoví lumpové, dobře jim tak, že to lidi tahají z torrentů. Vždyť lidi by jim za ty nové mapy rádi zaplatili - teda alespoň já. Mapa přijde rozhodně levněji než celý přístroj. Ale to by z toho profitoval jen Tele Atlas a Mio by neudal nové krámy.

Ale jak jsem si přečetl na fóru k poi.cz,tak aktualizace map na TomTom volně ke stažení také nejsou...Většinou ke konci roku prý TomTom vydává nové mapy.A pro ty,kteří mapu mají orig. a jsou zaregistrováni,jako vánoční dárek-sleva 20% ::) Tak to taky není žádná bomba...

U mna pri kupe navigacneho zavazil fakt, ze som nechcel jednorazove zariadenie, takze som siahol po PDA. Moj Asus 636N ma asi vsetko co ma mat (ako mapy pouzivam IGO). Navyse som mal poziadavku a to aby bol reproduktor zpredu.
Trosku sa zle sa, ale na akekolvek zariadenie pozera v aute za slnecneho svetla ale to by poriesila len nejake slnecna clona a nic take som zatial nevidel.

Ještě bych se zeptal,jaké kdo má konkrétní zkušenosti např. s Mio 710+ přímo v praxi při cestování do Chorvatska přes Rakousko a Slovinsko na dovolenou,atd....Ať už v rámci hlavních tahů (dálnic),ale třeba i po silnicích nižších tříd či okolo pobřeží...V létě tam jedeme na dovolenou,takže mě to docela zajímá

Pro autora Rce:
Jak je to u Garmina nüvi 350 s mapama?Myslím,jaké obsahuje?. Že je upgrade map je každým rokem,to je určitě dobré (pokud je to zdarma).I když takový Garmin nüvi 660,to už je asi mašinka...Bohužel i cenově (cca okolo 16.tis.)Zřejmě jedna z nejdražších navigací na našem trhu...::)

Zřejmě jedna z nejdražších navigací na našem trhu...

No, jen tak BTW, Garmin GPS MAP 278 stojí kolem 35 litrů :-D.

V podstatě jsou oboje nüvi shodné, 660 má navíc modrý zub a handsfree k telefonu (já mám v autě handsfree Parrota). 660 má menší výdrž baterií, udávají 4 hodiny (nemohu potvrdit) u 350 až 6 hodin což mohu potvrdit. V ceně je mapa Evropy a uliční mapa ČR včetně čísel v ulicích ve většině měst. Já si navíc koupil TOPO Czech za cca 1800,- K - to je turistická velice podrobná mapa s turistickými cestami a vrstevnicemi. Upgrade map jsou placené, ale není to žádná velká rána. Rozhodně lepší, než si kupovat celý nový přístroj, jak je tomu v případě Mio. Drobný problém jsem měl s hlasovou navigací. Nechtěla mluvit česky, ač dle informací na www.garmin.cz česky žvanit měla. Zkoumáním zjištěno, že soubor v adresáři Voice s českým breptáním byl omylem nějaká tabulka v Excelu ::). Po bezproblémovým upgrade softwaru z www.garmin.com se česká navigace ihned problémů rozjela.

//Edit: Tady máš odkazy na lepší informace, než podá moje sklerotická paměť :)):
Nüvi 350: http://www.garmin.cz/index.php?section=2002&categor y=auto&sub_category=auto_barevne&view=detail&produ c t=427
Nüvi 660: http://www.garmin.cz/index.php?section=2002&categor y=auto&sub_category=&view=detail&product=465

//Edit2: Teď jsem zjistil, že například upgrade mapy TOPO Czech stojí 299,- Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru