Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky je rozdil mezi Joomla a phpRS?

muze mne nekdo poradit jake jsou vyhody a nevyhody redakcnich systemu Joomla a phpRS? Respektive co by jste doporucili pouzit? Rozhoduju se mezi temato dvema a na foru Joomla mne samozrejme tvrdi, ze Joomla je nejleppsi a tak bych potreboval poradit od nekoho, kdo je treba oba zkousel a muze nestranne poradit. Zkousel jsem je oba nahrat na web a u obou systemu se mne to povedlo i kdyz jsem amater. phpRs ovsem s pomoci zdejsich radcu. Vsiml jsem si prave pred par dny Joomly a vypada to moc pekne. Navic slibuji v dalsi verzi uz i administraci v CJ.

Předmět Autor Datum
Nekoukam sem se do vnitrnosti phpRS, ale vsechny weby, ktere jsem v phpRS zatim videl, byly strasne…
mach 23.07.2006 20:18
mach
Taky klfree?
AZOR 23.07.2006 21:38
AZOR
co je klfree?
Radek 23.07.2006 22:59
Radek
www.klfree.net
karel 23.07.2006 23:06
karel
diky
Radek 23.07.2006 23:07
Radek
Jo. Ale strasny jen z hlediska pouzityho CMSka. Coz neni tak strasny.
mach 24.07.2006 23:17
mach
ok diky, ja jsem videl ruzne weby v phpRS, zalezi jak kdo s tim umi delat. podivej se treba sem. jen…
Radek 23.07.2006 20:48
Radek
Tabulky jsou holt tabulky. Pokud je ve zdrojovém kódu toto: <link rel="stylesheet" href="./image/f…
Zarniwúp 23.07.2006 23:57
Zarniwúp
jo a ty bys treba konkretne doporucil co z tech dvou? zapomnel jsem dat odkaz na to phprs seznam_php…
Radek 24.07.2006 00:03
Radek
Těžko říct, zkoušel jsem (spíš jsem si je jen prohlížel a to ne zrovna podrobně) oba. Osobně bych ne…
Zarniwúp 24.07.2006 00:16
Zarniwúp
no tos mne teda fakt pomohl:-) drupal neznam a nikdy jsem o nem neslysel, ale joomla asi spatna nebu…
Radek 24.07.2006 00:38
Radek
Pokud jsem to pochytil dobře, tak Joomla je nástupcem Mambo. Na Joomlu je určitě i čeština, www.joom…
Zarniwúp 24.07.2006 22:17
Zarniwúp
jasne, diky za info. ja se na to taky dival, ale treba prave joomla nema zatim plnou podporu cestiny…
Radek 24.07.2006 22:41
Radek
cetl jsem na intervalu clanek i diskusi o drupalu a nevim, jestli ho vzit. jeste jedna vec, co bys r…
Radek 24.07.2006 01:12
Radek
>> Kód je ze stránek www.klfree.net , kombinace css a tabulek je běžná. >> Neznamená to ale, že strá…
mach 24.07.2006 23:20
mach
lukasi jsi to ty? poslední
Radek 25.07.2006 00:16
Radek
::)::) LOL tak to sorry ale klfree.net sice jede na phprs ale postnul jsme to sem s otaznikem, proto…
AZOR 24.07.2006 23:41
AZOR

Nekoukam sem se do vnitrnosti phpRS, ale vsechny weby, ktere jsem v phpRS zatim videl, byly strasne a vypadaly jako udelane podle stejne sablony. Podle me je horsi snad uz jen PHP Nuke. Zatimco Joomla vypada fajn.

ok diky, ja jsem videl ruzne weby v phpRS, zalezi jak kdo s tim umi delat. podivej se treba sem. jenze ja uz neposoudim, jestli je to delany v tabulkach a nebo ne. nekde jsem cetl, ze tabulky jsou k nicemu a nekde ze ne a nekde ze je phprs tabulkovy a nekde ze ne. takze pro amatera naprosto neresitelny.

Tabulky jsou holt tabulky. Pokud je ve zdrojovém kódu toto:

<link rel="stylesheet" href="./image/freestyle/freestyle.css" type="text/css">

tak to bývá v pořádku. Se vzhledem se dá v tom případě dělat (globálně) spousta věcí a konkrétní web vůbec nemusí vypadat špatně. Záleží jen na uživateli.
Kód je ze stránek www.klfree.net , kombinace css a tabulek je běžná. Neznamená to ale, že stránky mají tabulkový layout.

no tos mne teda fakt pomohl:-)
drupal neznam a nikdy jsem o nem neslysel, ale joomla asi spatna nebude, podporuje ji i Ignum a maji uz na to i specialni hosting, tak asi zkusim joomlu. ja ji mam nainstalovanou doma na pc a byla to hracka, ovsem s navodem. tak si ji asi taky necham. co me fakt ale vadi je to, ze joomla nema administraci v CJ a na Ignumu je administrace v CJ, ale jejich cena za hosting je silena. jinak co od toho cekam? ze si to vse udelam sam i kdyz neumim programovat. tzn. neco pro blbce. sakra ted se divam na ten drupal a nevypada to vubec spatne. na joomle mne rekli, ze nejlepsi je mambo- to uz pry ale upada, joomla a typo3. ten drupal je uz i v CJ

Pokud jsem to pochytil dobře, tak Joomla je nástupcem Mambo. Na Joomlu je určitě i čeština, www.joomlaportal.cz/component/option,com_joomlaboar d/Itemid,66/func,view/catid,12/id,8497/
Drupal je česky dlouho a instaluje se (i čeština - tu nahráváš jako soubor *po přímo v adminu 8-) ) dobře. Jediný problém, na který jsem u samotné instalace drupalu narazil, bylo zapnuté safe_mode na severu. Šlo o vytvoření souborů files, tmp apod. Není ale problém je vytvořit ručně (vytvořit přes ftp přístup a nastavit práva), pak už jsem nenarazil na nic. jo, vlastně ano. Drupal nemá nic moc Galerii, ale dá se implementovat tuším že Gallery2 gallery.menalto.com, jenže ty implementace jsou vždycky takové nějaké...:-|
United-Nuke jsem nezkoušel, takže nevím.

edit: prostě u toho Drupalu dost oceňuju slušnou lokalizaci.

jasne, diky za info. ja se na to taky dival, ale treba prave joomla nema zatim plnou podporu cestiny, proste administrace je zatim v AJ, ale chysta se uz delsi dobu nova verze a mela by to mit. jak jsem psal i Ignum uz ma administraci v CJ. dost dobre zatim nechapu, prot to nemaji i na Joomle.cz, protoze spolu spolupracuji, ale je to tak. jinak asi zkusim Joomlu, na ten drupal jsem cetl dobry veci, ale taky to, ze nema moc podporu prave treba galerie, skinu atd. Joomla je vlastne mambo. Nekde jsem vycetl, ze vyvojari, co puvodne delali mambo se nedohodli s byvalym vedenim a odesli a vytvorili Joomlu, ktere take pokracuje, ale uz ho delaji jini lidi. takze teoreticky by Joomla mohla byt lepsi. jinak Joomla musi mit safe off a to je taky na hostinzich problem, ale to uz je vedlejsi vec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru