Avatar uživatele
STUDENTKAEVA

Jaky je rozdil mezi obyc. stredni skolou a církevní školou je v tom nejaky rozdil?Kdo muze jit na cirkevni skolu?

Doplňuji:
Takze si myslite ze ja neverici bych mohla jit na cirkevni zdravotni skolu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3798 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Zásadní rozdíl v tom není hlavní osnovy musí být stejné a řídí se jen zaměřením školy – církevky mívají často zdravotnické, humanitární nebo pedagogické zaměření, ale existují i gymnázia. Hlavní rozdíly jsou jen v tom, že na církevních školách vyučují (převážně) věřící učitelé (u katolických i řádové sestry), součástí výuky může být i povinné či nepovinné náboženství a také některé obory – např. biologie – jsou brány z křesťanského pohledu. Podrobnosti také záleží na tom, která církev školu vede.
Na církevní školu se ale může hlásit kdokoliv, ve většině případů není víra ani příslušnost k nějaké církvi podminkou.
Doplňuji:
Ano, u většiny církevních škol skutečně není podmínkou,aby student byl věřící. Některé církevky sice ěřící studenty u přijímacího řízení troch upřednostňují, ale vzhledem k tomu, kolik takových studentů se tam hlásí, je šance pomerně veliká.

Upravil/a: Nuk nuk

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Prosím Tě, udělej pro mne i pro sebe to, že si najdeš na internetu církevní zdravotní školu. Přečti si, co absolvent této školy může v praxi vykonávat a zvaž, zda je to to, co dělat opravdu chceš.
Já našla Grohovu SZŠ v Brně. Kdybych měla zvažovat, zda absolvovat tutu zdravotní nebo státní zdravotní školu, šla bych na tu státní. Nevyhneš se ani vlastnímu rozhodnutí, ani prostudování podkladů, které na netu najdeš. Uvědom si, že jde o důležité rozhodnutí, které poznamená podstatnou část tvého života. Tak se rozhodni správně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Může jít každý, kdo uspěje při přijímačkách. Rozdíl je v tom, že zřizovatelem je u církevní školy církev.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BeryBery

Toto považuji za zásadní rozhodnutí. Je důležité vědět co od toho očekáváte. Jen vy sama víte co je pro vás důležité. Podle mého názoru je v církevních školách paradoxně více nevěřících, protože je tam posílají rodiče :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

Nuk nuk:

aký je rozdiel medzi kresťanským a nekresťanským pohľadom na biológiu?
tá je predsa vždy rovnaká.

Sú dané osnovy schválené ministerstvom školstva, podľa ktorých sa MUSÍ vyučovať, takže nejaké božie stvorenie čohokoľvek nemôžu ani na cirkevnej škole vysvetľovať ako pôvod čohokoľvek, ale naopak, musia študentov s evolučnou teóriou zoznámiť v plnom rozsahu (bez ohľadu na to, čo si o tom myslia).

před 3798 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek