Avatar uživatele
Chvilka56

Jaky postih me ceka, kdyz jsem kupovala leky na www.doktoronli­ne.cz?

Dobry vecer na dobirku jsem si objednala leky ktere dlouhodobe uzivam moje lekarka je nemocna a nikdo jiny mne je nepredepise. Samozrejme jsem byla podvedena. Dotycna osoba mne vyhrozuje policii za nelegalni nákup leku. Co mohu ocekavat? A to hlavni jsem nenapsala prevzala jsem a zaplatila dobirku v krabicce byl pouze ovocny caj. Jsem uz dokonale vylecena! Zena z Karlovych Varu mne vyhrozuje tajnou operaci policie CR zoster proti na cerno kupujicim nelegalnich leku na predpis. Mam se obavat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3048 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Tobě nehrozí nic, naopak, pokud jde o léky na předpis, prodejce může mít velké nepříjemnosti. Co dělat?

  1. nahlásit na SÚKL (http://www.ole­cich.cz/nelegal­ni-nabidky). Může prodejci udělit pokutu až do výše 3 000 000 Kč
  2. vyzvat k vrácení kupní ceny.

Pokud seženeš víc podvedených, aby škoda přesáhla 5 000 Kč, podejte trestní oznámení pro podvod s požadavkem na úhradu škody (http://www.po­licie.cz/clanek/pos­tup-pri-podani-trestniho-oznameni.aspx), v opačném případě to Policie nejspíš předá přestupkové komisi.

Rozhodně nedoporučuju užívat léky na předpis zakoupené na Internetu. Docela určitě půjde o podvod nebo padělek. V prvním případě to uškodí tvé peněžence, ve druhém riskuješ zdraví.

Ad doplnění: vyhrožovat může, čím chce, ale klidně se jí vysměj. Ať jsem hledal sebelíp, nenapadá mě ani jediné, co bys porušovala. Dokonce ani v rámci autorského zákona :) Co se paragrafů týká, nemáš se čeho bát, nákup není postižitelný.

Takže bych zareagoval nějak takto: „Je dobrá zpráva, že to děláte v rámci policejní akce, v tom případě vám trestní oznámení pro podvod a oznámení na Státní ústav pro kontrolu léčiv nebude vadit.“

Nejsem právník ani zdravotník, jen můj názor.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Dotyčná osoba je kdo?
Postih by měl čekat prodávající.
A doktorku zcela jistě někdo zastupuje,

Upravil/a: ReHu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BANAN93

no postih by měl čekat hlavně toho kdo s nelegálními léky obchoduje na internetu – doufám, že jste neposílala peníze předem..... ale celá kauza mi příjde podivná – přece lékařka musí dát za sebe záskok a nenechájí vás umřít bez vašich léků :)

zase jsem psal pomalu :D

Upravil/a: BANAN93

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Osobně bych hned podal trestní oznámení . Pokud něco někdo prodává veřejně, tak nemohu předpokládat , že je to nelegální. Ta osoba bude mít zřejmě na svědomí více takových věcí. Po zjištění policií bych se přidal ještě k případné společné žalobě a požadoval peníze zpět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

…že lidi věřej na Ježíška pochopim (já taky),ještě snesu že věřej v boha,ale takovýdle pohádce,takto už je teda moc…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

všechno ignorovat, žádný postih nehrozí, za co asi ? bububu…jo a příště bejt obezřetnější při volbě dodavatele

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

To nemáš ani zprávu od neuroložky. Na základě zprávy ti lék může napsat přímo praktický lékař nebo jiný neurolog, pokud je to lék který není oprávněn napsat praktický lékař. Tedy on může, ale nebude ho hradit pojišťovna.

Pacient má povinnost, zprávy od odborných lékařů odevzdávat praktickému lékaři. To je asi tak všechno, co dnes praktičtí lékaři dělají, sbírají papír.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ReHu

Můžeš se obávat, že dojedeš na hloupost.

před 3048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Chvilka56

Osoba ktera mne nabidla leky bohuzel jsem balicek na dobirku prevzala a zaplatila. Jedna se o neurologicky lek a pani doktorka ktera zastupuje nema pristup k me dokumentaci a tudiz mne odmita lek proti esencialnimu tremoru napsat.

před 3048 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek