Avatar uživatele
anonym

Jaká je doba převodu financí z účtu na účet po víkendu?

O víkendu bylo posláno ze stejné banky (UniCredit Bank)
V kolik se peníze připíšou v pondělí na účet, čas, 4:00? 6:00?

Zajímavá 0 před 2434 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

U většiny bank v rámci stejné banky je jedno zda je víkend či pracovní den, v průběhu několika sekund.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud transakce převádí z účtu na účet stejné banky pak není třeba čekat na mezibankovní vzájemné proúčtování a transakce proběhne prakticky okamžitě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Podle http://www.use­treno.cz/jak-dlouho-trva-prevod-penez-z-banky-do-banky/
by to mělo být okamžitě, tj hned i během víkedu, na pondělí se nečeká. Bez záruky, nemám jak ověřit, ale je to hodně pravděpodobné.

Pokud je to tak, pak Tvá otázka, kdy se ptáš na to kdy v pondělí budou prachy připsány, je sice pěkná, ale naprosto mimo, a Tvé odmítání odpovědí působí poněkud nasertivně.

Osobně mám zkušenost např. s mBank, kdy ten převod je opravdu okamžitý (nebo alespoň s tak malým zpožděním, že pro běžné použití lužby nemá smysl jej zjištovat).

Příp. zkus svůj dotaz přeformulovat, je možné že jsem něco z „diskuse“ nepochopil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Tak jsem volal do své banky, a převody mezi stejnou bankou o víkendu nedělají. Banka je unicreditbank. Takže nevím co máte za banky vy, ale mě přišli peníze až v pondělí ve 4 ráno, vaše odpovědi jsou asi ohledně vašich bank které máte. Dochy: proto mi to přišlo divné a odpovědi jsem bral za špatné 😉

před 2432 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

V tomto je tedy UCB spíše vyjímka. Ostatním bankám normálně systémy běží a transakce provádějí, nevím zda je u nás ještě nějaká banka s touhle politikou. A sorry za mylnou odpověď, na dané stránce zvlášť výkendový provoz neřeší (a vůbec mně nenapadlo, že by to o víkendu mělo být jinak)

před 2432 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Stejná banka = ihned (skoro)
ale mě zam o víkendu, přeci á banka v sobotu ani v neděli nepřipisuje peníze na účet, ani když jde o stejnou banku. Otázka zněla, pokud se peníze ze stejné banky pošlou třeba v sobotu či v neděli, v kolik hodin, v kolik minut, se peníze připíšou v pondělí na účet (po víkendu) jestli ihned třeba v 0:01 nebo jestli má každá banka nějakou začínající přípisovací dobu po víkendu, snad mi rozumíte, děkuji

před 2432 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek