Avatar uživatele
anonym

Jaká je lhůta na vyplacení rozdílu nemocenské při pracovním úrazu zaměstnavatelem přes pojišťovnu?

Dobrý den,
měla jsem pracovní úraz v srpnu 2010.Papíry od lékaře z bodovým ohodnocením jsem dala zaměstnavateli někdy koncem září.Na pojišťovnu to již podali,ale ještě stále mi dorovnání nepřišlo.Jistě musí být i tady nějaká lhůta.Nevím kdo to zdržuje,zda pojišťovna nebo zaměstnavatel.Jeden kolega dostal dorovnání až po roce.To je síla.Když mě přijde upomínka taky ji musím zaplatit jinak mi rostou penále.Jak se mohu dopátrat toho,kdy mi rozdíl přijde.Ještě mi bylo řečeno,že dorovnání do 100% je jen dle hodinové mzdy.Máme ještě k tomu prémie.Z čeho se to tedy počítá.Měla jsem za to,že z průměrného měsíčního výdělku.
Děkuji za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 4892 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Dopočítává se to do průměrné ! mzdy. Stejný průměr jako náhrada za D.
Já jsem s tím potíže neměl. Marodil jsem pět měsíců. Když jsem nastoupil do práce na mzdovce to spočetli a poslali na pojišťovnu.
V nějaké krátké době potom jsem to vyrovnání dostal. Již se nepamatuji. Totéž bylo potom po dvou letech za trvalé následky.

Tak se na to zeptejte přímo na pojišťovně. V práci si zjistěte jakou má zaměstnavatel pojišťovnu a váš úraz je tam vedený pod číslem záznamu o úrazu. Potom stačí jeden telefonát.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek