Avatar uživatele
spicerius

Jaká je maturita z fyziky? Je to špatná kombinace s dějepisem? Co po maturitě?

Zdravím,
jsem v druháku a na pondělí mám donést papír s vybranými semináři. Nemůžu se ale rozhodnout- čeština a ájina jsou jasný,není problém, potom jsem vzal dějepis kterej je pro mě lehoučký, problém ale nastal když jsem si měl vybrat poslední předmět. Fyzika mě vždy bavila, mám ji rád, ale na gymnáziu z ní mám stále 2/3. Navíc nevím co pak dále chci dělat, takže je to vše takové.. Co vy myslíte o maturitě z fyziky? A kombinaci D a Fy? Všici říkají-dej si to co tě baví. Ale když mě baví tyto dva nesouvisející předměty? :D Děkuji za názory
Doplňuji:
Vtipné je že sám sebe přesvědčuji že fyzika je dobrý nápad a k tomu že se mi hodí matematika. Vtipné je to, že to jsou jediné předměty z kterých jsem měl zatím na poměrně slušném gymnáziu vždy za 3 :D (ostatní předměty za 1/2) ale baví mě nejvíce. Blbá situace toto.

Zajímavá 0 před 4090 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Lucijej

To záleží, co pak chceš dělat, ale obecně je lepší si dát předměty, které mají něco společné – třeba fyzika – chemie, matika, dějepis – čeština, zsv; obzlášť když bys pak chtěl na VŠ, protože se na maturu učíš současně i na přijímačky. Nebo když ne na VŠ tak podle toho, kde bys chtěl pracovat…
Doplňuji:
Známky neřeš, když tě fyzika s matikou baví, jdi do toho. Jsi zatím ve druháku, takže se ještě může spoustu změnit, když se dotoho zakousneš. Uvědom si, že nejde o známky, ale o vědomosti.

Upravil/a: Lucijej

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Myslím si, že je to úplně jedno. Podstatné je mít maturity, z jakých předmětů či jaké jsi měl známky, nikoho nebude zajímat. Maximálně to někde zohlední při přijímačkách na VŠ, ale určitě to nebude to hlavní. Pro zaměstnavatele to kritériem nebude vůbec. Spíš než absolvování určitých předmětů je potřeba se něco smysluplného naučit. To, že víš kdy byla bitva na Bílé hoře nebo kdo byl poslední Lucemburk na českém trůnu, to tě asi neuživí. Když budeš špičkový programátor, o práci mít nouzi určitě nebudeš. Popřemýšlej o tom.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Na seminářích se bere to, co se na normálních hodinách nevyučuje a zároveň to je příprava na maturitu a vlastně i příjmačky na VŠ. Pořítej s tím, že semináře jsou prostě těžší – probírá se vše do podrobna, jede se rychleji…

V dějepise tě vlastně budou čekat celé dějiny a to máš jenom na to dva roky (předpokládám, že je to dvouletý seminář) a navíc se to bere víc do pdrobna.

Kombinace D a Fy je zvláštní, nevím, co by člověk s tímhle mohl co dělat, tedy spíš kam s tímhle jít.

Maturita z fyziky – no tam ani není mnoho maturitních okruhů ve srovnání s dějepisem, kde jich je asi nejvíc… K dějepisu bych si vzal buď ZSV nebo zeměpis.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek