Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaká je maximální teplota ve vnitř notebooku,sekání NTB.Díky za radu.

Mam takový problém,mam už CCA 2,5roky starý notebook...Mě se zdá jako kdyby se přehříval..
Párkrát se mi stalo když jsem koukal na HD filmy nebo při použití internetu se mi sekl NTB monitor byl třeba v černé barvě nebo bíle podle toho jestli koukam na film nebo používám internet tak ho musim vypnout a pak zapnout, co to může způsobovat to sekáni NTB....

Teplota se mi občas taky zdá vysoká ..
Hraju např CS když se nudim tak ma tepkotu skoro u všeho 70stupňů až na HDD 40stupnů..
U filmů 67-68stupnu HDD 40stupnů viz foto díky..

Mam WM 7
Procesor:AMD Sempron 2,10GHz
Grafika:nvidia 256MB
Ram:3GB

Používám chladící desku..Díky za odpověďi

Předmět Autor Datum
O jaký notebook se vůbec jedná (pokud se nepřehřívá klávesnice, zkus, prosím, opsat celý jeho název,…
VN 25.12.2012 17:03
VN
ZN. notebooku je MSI VR630
Aiser 25.12.2012 18:08
Aiser
Sempron SI-42 (podobně jako mnohé jiné procesory) zvládá maximální pracovní teplotu až 100 °C. Tedy…
VN 25.12.2012 19:43
VN
Díky,ano grafik ajak píše je v notebooku,,,notebook jsem čistil dal jsem tam novou chladící pastu..D… poslední
Aiser 25.12.2012 21:10
Aiser

O jaký notebook se vůbec jedná (pokud se nepřehřívá klávesnice, zkus, prosím, opsat celý jeho název, ideálně i konfiguraci...)? Obecně: při plném zatížení (často hry) bývají teploty komponent obvykle vyšší, na tom není nic zvláštního. "Sekání" může být důsledkem i jiných problémů, tedy nejen vysokých teplot (např. nedostatečný výkon hardware, neaktuální software apod.).

Sempron SI-42 (podobně jako mnohé jiné procesory) zvládá maximální pracovní teplotu až 100 °C. Tedy případných cca 70 °C není v zátěži nijaký extrém (záleží také na způsobu řešení chlazení). Grafika tam bude, hádám, něco na způsob GeForce 9100M G (?). Ve zkratce: Pokud sleduješ teploty, porovnej je bez zátěže, poté i v zátěži (popřípadě zjisti, pokud se stane ona problematická událost se "zásekem", jaké jsou - a při jaké situaci - aktuální teploty). Zkontroluj systém chlazení, zdali není zanesený od prachu apod. Mimo jiné - chladící podložka většinou není efektivní řešení (notebooku by pro dostatečné chlazení měla stačit i běžná rovná podložka).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru