Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2 Externí HDD

Ahoj,mám 2 externí hdd - jeden je od WD - 500 GB a má ještě záruku-předčasem začal při kopírování vydávat divné zvuky-zdá se mi že to dělá ledka ale jistý si nejsem .Ledka lítá při kopírování,přehrávání(jak z hdd do pc tak z pc na hdd) a vždy když dojde dolu tak jako kdyby narazila (prasknutí-bouchnutí) a jelikož ta ledka lítá dolu a nahoru tak se to nedá poslouchat -je to samá rána .Myslíte že za všechno může vážně ta ledka nebo by mohlo jít o něco jiného?třeba uvolněný kabel ? pokud nikdo na nic nepřijde dám hdd do opravny.
A co se týče 2 HDD mám jen dotaz -mám Externí HDD MAXTOR 1TB -už ho mám hodně dlouho a jelikož má v sobě větráček -je potřeba ho asi vyčistit ,protože začal víc hučet -nejspíše tam bude hodně prachu je starý asi 2,5-3 roky -záruku už tedy nemám-nevíte jak se dá otevřít box na hdd když na něm neni žádný vstup ani šroubek? popř.kolik by to stálo v opravně pc
díky

ps: u toho 1 hdd jsem zkontroloval i sektory a jsou ok

Předmět Autor Datum
LED-ka je len svetielko pevne prilepene k obalu, a fakt nikam nelieta, ani sa nepohne z miesta :) Hl…
MM.. 23.01.2009 20:45
MM..
no do jeho úplného zapojení zbývá 135 GB - to se mi nezdá tak málo aby takhle blbnul - no asi my nez…
nok 23.01.2009 21:02
nok
1.věta - místo zapojení tam mělo být zaplnění
nok 23.01.2009 21:03
nok
poptej se známých, zda někdo nemá na půjčení velký disk, nebo si ho kup. nejde jen o, zda se ti serv…
lední brtník 24.01.2009 09:56
lední brtník
takže do toho hdd 1TB jsem se tak trochu dostal a vysál prach a je to méně hlasité(ale zase jsem nar…
nok 24.01.2009 10:28
nok
nikdo po tobě nechce kupovat druhý externí disk, ale po dobu opravy ať máš všechna data v záloze na…
lední brtník 24.01.2009 11:05
lední brtník
Vzhledem k popisu a zejména jestli se data kopírují pomaleji než dřív bych nelenil a data nakopírova…
MM_tank 24.01.2009 10:36
MM_tank
jasný no ,každopádně se pokusím ty data překopírovat -něco nedůležitého jim v tom nechám aby měli na…
pix 24.01.2009 11:03
pix
sorry napsal jsem to ze ségřina nicku(to mě taky štve,ted se jako blbci dělíme o jeden pc a vždy kdy… poslední
nok 24.01.2009 11:06
nok

LED-ka je len svetielko pevne prilepene k obalu, a fakt nikam nelieta, ani sa nepohne z miesta :)
Hlucnost moze suvisiet s tym ze ako sa disk zaplnuje tak sa data zapisuju fyzicky dalej na disku a hlavicky musia prejst vacsiu vzdialenost. Neviem aky silny je ten zvuk a akeho razu presne, to by sa muselo pocut aby sa dalo posudit ci to je normalne alebo nie. Ked to je zvuk silny skusil by som to reklamovat (predviedol by som to predajcovi jak to bucha)

Box sa otvara kazdy inac. Zvycajne su tam niekde skrutky ale moze byt aj napr. vytiahnutim bocnych list (tych na najmensej strane) apod.

no do jeho úplného zapojení zbývá 135 GB - to se mi nezdá tak málo aby takhle blbnul - no asi my nezbývá nic jiného ,než ho poslat do servisu (ale bojím se o svá data - myslíte že budou v bezpečí -se se v nich technici nebudou hrabat? jsou tam různé faktury ,text.soubory ,videa atd..)a nevím kam zrovna bych 35O GB z něho kopíroval -poslední dobou je totiž i pomalejší v kopírování souborů (1,5gb místo dřívějsší minuty a půl to je třeba 5- min)
jj to vím tenhle se mi podařilo jednou otevřít tak na půl a když jsem si myslel že to mám tak jsem narazil na takový plech -mřížky ,který chrání hdd a větráček) -to samé u externích hdd je nejblbější dávat do servisu - člověk natom má svoje dokumenty-nejraději bych si s tím poradil doma ,jenže ani jeden hdd nemá šroubky ani žádný viditelný vstup

takže do toho hdd 1TB jsem se tak trochu dostal a vysál prach a je to méně hlasité(ale zase jsem narazil na mřížku(takže až budu mít nějaký jiný problém zase se nedostanu ke kabelům) a co se týče toho hdd od wd tak do něj se vůbec nedostanu (je to tip ,že když bych zato škubnul tak bych to zlomil) a jelikož je ještě v záruce tak jim ho tam pošlu )
nikdo koho znám nemá ext.hdd,kupovat si novej určitě nebudu (tenhle wd je starý 1,5 roku a stál mě 3500 kč) -teď takhle zbytečně určitě rozhazovat nebudu -to bych mě 50 externích HDD a co z toho - nejspíš si ty data zkopíruji na ten 1tb ale bude to trvat asi 3 dny :-D

nikdo po tobě nechce kupovat druhý externí disk, ale po dobu opravy ať máš všechna data v záloze na interním disku. čili pokud bude záloha trvat 3 dny, je nejvyšší čas začít.
a jakkoli může být pc technik normálním a příčetným, a ty kteří používají mozek lze najít i v různých netových poradnách, stejně tak je tato profese zamořena odpadem, který jako metodu léčení disku s živnostníkým účetnictvím použije low level format. ostatně ani servisy značkových notebooků se nezabývají resuscitací obsahu disků, a rovnou eufemisticky upozorňují, že "disk bude uveden do původního stavu".

Vzhledem k popisu a zejména jestli se data kopírují pomaleji než dřív bych nelenil a data nakopíroval jinam. Poslal bych to na reklamaci s tím že je hlučný, cvaká v něm a data kopíruje velmi pomalu. Podle mě je načatej a odejde.

Žádný servis neručí za tvoje data. Nejde o to že by hloupý technik formátoval tvůj disk ale pokud ti zařízení vymění nebo v něm vymění ten vlastní disk tak jsi bez dat. A kopírovat se tam s datama z každého disku nebudou - což plně chápu.

sorry napsal jsem to ze ségřina nicku(to mě taky štve,ted se jako blbci dělíme o jeden pc a vždy když se někam přihlašuju musím vymazat její nick a napsat tam svůj -můj se tam nikdy neuloží -jak to? děje se mi to jak u emailu tak tady....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru