Avatar uživatele
anonym

Jaká je přesná definice celebrity?

Za jakých podmínek je někdo „slavný“. Je nějaké přesné číslo toho, kolik lidí musí někoho znát, aby byl považován za slavným?

Zajímavá 0 před 2861 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Žádná přesná definice celebrity neexistuje. Zpravidla jde o osobu, která je momentálně populární a za pár let si na ni nikdo ani nevzpomene. Jinak oficiální výklad tohoto slova podle slovníku cizích slov ABZ zní: znamenitost; vážená, proslulá osobnost; potentát. Nutno podotknout, že používání tohoto slova poslední dobou doznalo značné inflace a celebritou je nazýván kdejaký/á blb/ka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Slavný človek je ten o kom sa vie, o kom sa hovorí, o kom sa píše. Čim viac ľudí o ňom vie, tým je viac slávny.
Jestvuje sláva krátkodobá, vzbĺkne a zhasne, ale aj sláva dlhodobá, sláva"večná".
Slávnym môže byť človek v kladnom, zápornom, alebo premenlivom zmysle podľa uhla pohľadu.
Celebrita – človek viditeľný – to môže byť človek v malom okruhu, môže byť v oblastnom – regionálnom povedomí, alebo môže byť aj známy skutočne na celom svete. Ale napriek celosvetovej viditeľnosti, vždy sa nájde nejeden človek, ktorý ho nepozná, nevie o tejto celebrite a naďalej žije svojim spokojným životom.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Samotné slovo celebrita pochází z latinského slova celebrare – oslavovat nebo celeber = slavný, (v angličtině celebrity = a celebrated person, neboli oslavovaný člověk). Takže když lidi někoho oslavují, je to celebrita. Taková je definice 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek