Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Baterie u notebooku Compaq

Mám notebook Compaq Armada 1700, mam ho uz asi rok a baterie vydržela asi hodinu a půl.
Před týdnem se mi rozbil senzor zavření notebooku (ten co zhasíná display). Po rozebrání a opravě senzoru (ten už funguje) jsem notebook opět složil. Chtěl jsem ho zapnout a nic. Tak jsem ho dal do zásuvky a naběhl, když ho ale vypojím, vypne se i když je v něm nabitá baterie. Když jí vyndám a zase zandám, objeví se rychle za sebou v tray (ikonka baterie) 30%, 60%, 90%, a pak ,,není vložena žádná baterie´´. Čím by to mohlo být?

Předmět Autor Datum
Neutrhl jsi nádavkem při opravě některý z drátů od baterky (některé vodiče slouží jen k měření napět…
Rce 28.12.2007 03:18
Rce
Dnes jsem notebook opět rozebral. Žádný kontakt od baterie utržen není. Tento model notebooku má na… poslední
simima 31.12.2007 00:41
simima

Neutrhl jsi nádavkem při opravě některý z drátů od baterky (některé vodiče slouží jen k měření napětí a teploty baterie)? Těsní baterie dobře na kontakty? Nepohnuly se opravou? Pozor, netěsní-li správně baterie, nebo je utržen některý vodič, hrozí při nabíjení LiOn výbuch - i když asi čip, řídící nabíjení, patrně odmítne nabíjet, jakmile se mu nebude připojení líbit.

//Edit: Vybouchlá baterie v noťasu

Dnes jsem notebook opět rozebral. Žádný kontakt od baterie utržen není. Tento model notebooku má na druhé straně místo disketové mechaniky možnost vložit druhou baterii. Zkusil jsem jí tam dát ale je to úplně to samý. Vzhledem k docela dobré výdrži baterie (než přestala fungovat), bylo by možné, že by odešla elektronika v baterce?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru