Avatar uživatele
luciano

Jaká je výhoda laserové tiskárny oproti inkoustové?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Neguš, johana 56, Sůwa před 4181 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Michal Kole

Pokud budeš svému klukovi tisknout fotky jak plaveš v bazénu tak na to je lepší inkoust

laser je spíš do kanceláří na tisk černobílých dokomentů, kde se tiskne hodně

oproti inkoustu nemusí v laserovce jezdit hlava se zásobníkem inkoustu, ale má pouze mechanický podavač papíru, takže konstrukčně je z mechanické stránky jednodušší, ale zase je nebezpečnější, kvůli možnému úniku laseerového záření a když se ti vysype toner na stůl či na koberec blběji se to uklízí a toner taky není zrovna nejzdravější vdechnout (částice jsou v řádech mikrometrů)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pusinka50

Inkoustová, když nepoužíváš pravidelně stále, ti časem zaschne a myslím, že ji pak můžeš vyhodit.
Laserová má v sobě vyměnitelný toner, černobílý nebo barevné tonery, které jsou dány na určitý počet kopií, na 5 tis, na 10 tis atd, které ti vydrží několik let i při nepravidelném tisku a podle toho se rozhoduješ, jakou tiskárnu koupit. Toner není levná záležitost, dají se repaovat cca od 1.000 do 1.800 Kč, ale je to zas na několik let.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gobls

Michal Kole, nestraš tady. V laserové tiskárně není žádná vypalovačka. Ten laser je ještě slabější než laserová ukazovátka. A navíc je to tak zabezpečené, že při jakémkoliv otevření skříně se okamžitě vypíná. To už je mnohem nebezpečnější normální CD přehrávač, kde to lze obejít. Ale i tak ve větší vzdálenosti už je paprsek rozostřený. U laserové tiskárny hrozí asi největší nebezpečí z popálení od zapékacího válce. Ale ten je při běžném provozu zakrytý. Pokud jde o mechanickou konstrukci, tak jste asi nikdy neviděl vnitřek laserové tiskárny. Motorek s řemínkem a hlavou je proti tomu prkotina. A co se týká rozsypání toneru, tak inkoust taky může vytéct, a ten taky nejde zrovna nejlíp uklidit. Další nevýhodou inkoustového tisku je to, že stačí trošku vody a dokument je zničen.

před 3084 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek