Avatar uživatele
JohnCreek

Jaká jsou fakta o tom, že vlády mění počasí?

Vím, že je hodně konspiračních teorií, např. HAARP. Věřím, že kdyby někdo opravdu chtěl, tak teoreticky by asi mohl pomocí chemie změnit v nějaké malé oblasti počasí, ale řekl bych, že to musí být neskutečně drahá záležitost. Je obecně ovlivňování počasí (cílené) možné a používané, nebo můžu HAARPisty dále nazývat konspirátory?

Zajímavá 0 před 2435 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Danina65

Něco jako "Poručíme větru dešti? No, nějak jim to moc nevyšlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Altair-AC

Já znám jen aerokinezi ,což je ovládání větrů či mraků myslí …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Osobně tomu nevěřím, i když různé pokusy se napříč zeměmi dělaly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Výzkumná stanice HAARP na Aljašce je už minulost a měla pouze zkoumat í ionosféru a související možnosti vývoje komunikačních družic. Konspirátoři si samozřejmě kolem každého vědeckého zařízení vymyslí tunu nesmyslů, protože většina lidí už od pohledu na takové zařízení netuší k čemu slouží takže prostor pro konspirace a fantazie je nekonečný 🙂 Tak či onak je to minulost, výzkum ionosféry byl v té oblasti ukončen a HAARP zanikl v roce 2014.

Zemědělci v některých oblastech chemicky ošetřují mračna aby zvýšili množství srážek, ale tímto způsobem se dosahuje jen velmi malého nárustu v řádu jednotek procent. Malý význam to má, právě pro zemědělce kteří tím mohou přímo poměřovat reálné dopady na bohatší úrodu, samozřejmě opět jen v řádu jednotek procent, ale rozhodně se tímto způsobem nedají způsobovat záplavy nebo nějak významně ovlivňovat život lidí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Je zajímavé, že na západě se pořádají mnohatisícové demonstrace proti používání těchto „konspiračních teorií“.
https://aeronet­.cz/news/sucho-a-horko-otepluje-se-planeta-nebo-ochlazuje-nebo-oboji-a-globalni-stmivani-a-chemtrails-a-co-o-tom-rekl-snowden/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek