Avatar uživatele
anonym

Jaká poloha pro spaní je nejlepší proti bolavých kyčlích? Co vám pomohlo od bolesti kýčlí?

Chytla mě bolest kyčlí z několikahodi­nového sezení na dřevéné židli, která mě tlačila na kyčle. Myslel jsem si, že ten tenký podsedák to eliminuje, ale během sezení tam byl pořád zvýšený tlak. Bohužel mám podvýživu a s tím spojenou velmi slabou zásobu tuku. Moje sedací partie jsou tak velmi pohublé, takže při sezení se hodně tlačí na kyčle. K ránu nyní bolest cítím a musím vstávat dřív. Pomohlo by spát v jiné pozici. Spím už roky na zádech. Předtím jsem spal vždy na břichu. Na boku spát nedokážu a nedělá mi to dobře. V jaké poloze je tedy nejlepší pro kyčle? Ty ostatní věci jako pořád nesedět, mít dostatečný pohyb, zlehka cvičit a jít k doktorovi pokud se to nezlepší, mazat to voltarenem, koňskou mastí a tak to znám. Co přesně nevím, zda-li je vhodné klouby spíše nahřívat při bolesti nebo ledovat, či to střídat?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nejlepší poloha při bolesti kyčlí? Pokud máte bolesti jen na jedné straně, zpravidla na pravé, tak levý bok, pokud na levé straně, pravý bok. . Bolesti na obou stranách další možnost polohy při spaní už není – buď záda , nebo břicho.

Jinak podle čínské medicíny bolest kyčlí znamená oslabený žlučník. Nejen kyčlemi prochází energetická žlučníková dráha. Nejvíce ohrožený je v březnu, ale může zlobit i v jinou dobu.

„Jeho slabost a dysfunkce se projevuje bolestmi velkých kloubů (ramena, kyčle, kolena z vnější strany, lokty) a někdy je napaden i nervový systém. I z vlastní zkušenosti víme, že dysfunkce žlučníku představuje zvýšené riziko úrazů velkých kloubů.“

Po několikáté již uvádím vlastní zkušenost – bolesti zmírní cvičení, mačkání akunkturních bodů, především však je třeba se vyhýbat smaženým a tučným jídlům, alkoholu, příliš kořeněným jídlům. Vhodné je pít čaj z kořene pampelišky (dnes se prodávají pampeliškové kapsle), čaj ze zeměžluče nebo pelyňku. Tyto čaje obsahují hořčiny atd.

Sama se léčím bylinkovými extrakty Detoxin nebo Regalen.

Více zde: http://cestak­duze.webnode.cz/poh­lazeni-pro-telo/zdravi-podle-tcm/brezen/

https://www.y­outube.com/wat­ch?v=7sIlDJdCJXg

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Spánok a sedenie spolu úzko súvisia. Čo mi pomohlo? Nie lieky a mastičky, ale…
Najlepším liekom na bolesť je bolesti predchádzať.
Preto nebudem písať o spánku, ae o sedení.
Pokiaľ používate klasickú drevenú stoličku, opierku chrbta si jemne rozšírte malým vankúšikom (len o pár centimetrov) a seďte čo najviac vzadu, opierajte sa zadkom o stĺpiky opierky. Zo začiatku sa to bude zdať nepohodlné, ale časom si zvyknete. V určitých intervaloch vstať zo stoličky a rozhýbať nohy. Správny posed, to znamená: Nesedeť na zadnej časti zadku, na „kyčlích“ a nakláňať sa pri opieraní dozadu, trpí tým aj chrbtica, ale sedieť aspoň čiastočne vystreto s kolmo, prípadne mierne pred stredom sedátka (chrbtica ma tvar pretiahnutého písmena „S“, ale pritom sa stále musí opierať o chrbtovú opierku stoličky. Vtedy telo nespočíva na „kyčlích“, práve naopak odľahčuje ich, ale rozkladá váhu tela na stehná. Výška sedenia musí byť tak, aby uhol, ktorý kolená zvierajú bolo niečo (naozaj len málo) väčší ako 90° a chodidlo spočívalo na zemi celou svojou plochou.
Keď pracujem s počítačom a len čítam, veľakrát sedím ako „vrece brambor“, ale ak chcem niečo napísať bez pohnutia nôh a stoličky, musím sa vystrieť a natiahnúť ruky (o málo, nie nadrapovať sa do diaľky) a hneď sa telo začína rozcvičovať aj bez násilia. teraz som vystretá dopísala a po kliknutí na „odeslat“ sa mením na „vrece brambor“, pritom bez problémov môžem čítať a pracovať myšou naďalej. Samovoľným cvičením k spokojnosti a zdraviu…
PS.
Pokiaľ máte problémy s nohami, nevládzete vstať, občas aspoň krúžte trupom tela a rukami, takto si ho prekrvíte a uvoľníte.
http://tech.sme­.sk/c/3224079/pat-pravidiel-pre-spravne-sedenie-za-pocitacom.html
http://www.slad­.sk/ako-vyzera-spravne-sedenie/

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bububabu

Zkuste si koupit měkkou krycí matraci z pamětové, líné pěny, ne studenou, aby měla minimálně 6 cm tlouštku a dát si jí na svou původní matraci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Rozhodně doporučuji spát ve volnějším oblečení. Pánské tílka jsou super, beru je chlapovi ze skříně. Nepotím se v nich, na léto i spaní jsou úžasná http://www.xfer­.cz/tricka/bez-rukavu-tilka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
max583

Mám stejně problémy a jednou jsem viděl reklamu na německé TV na polštářek mezi kolena. https://www.lev­nytyden.cz/spd/5538­47/Polstar-na-nohy Řekl jsem si, zkusím to. Objednal jsem / tedy u čiňanú, ty ho měli za půlku/a byl jsem mile překvapen jak to funguje. Je pravdou, ze jsem si na to musel zvykat a nevydržím s tím spát celou noc, ale při usínání mě to pomůže. Zkuste to .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek