Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2 OS mínus jeden = problém. Prosím o rady

Dobrý den,
Mám následující problém. Vlastním Notebook A52N. Na něm jsem měl nahrán Windows 7, ale chtěl jsem, abych měl 2 OS - Windows 7 a Linux(ubuntu). Tak jsem tedy postupoval podle návodu - nainstaloval jsem linux Podle http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3% AD KROK 4.2. Linux se tedy nainstaloval, a mohl jsem spustit oba systémy, s tím, že po bootování(ze startu) mi to vypisovalo, že si můžu vybrat ze 6 možností(2x LINUX, 2x WINDOWS 7(1x Recovery) A 2x Test nemory. Po spuštění Windows 7 Mě to přešměrovalo do programu CHKDSK, kde se provedla kontrola HDD, a po dokončení vyběhla modrá smrt. MOdrá smrt poté vždy vyběhla, když jsem skoušel spustit Win. 7. Při spouštění Linuxu šlo všechno bez problému. Modrá smrt vypisovala --> že byl poškozen HDD(nějaké chyby) že mám odinstalovat aplikaci, kterou jsem v blízké době instaloval( asi se tím myslelo LINUX). Tak jsem tedy začal odstranovat Linux metodou: http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubunt u Pomocí Live CD. Odstranil jsem tedy Diskové oddíly, v kterých byl linux uložen. POté restartoval PC. Po zapnutí už mě to nepustilo nikam - naběhla něco jako příkazová řádka. žádné příkazy co jsem zkoušel nefungovaly. Ale když jsem se podíval do Biosu - na HDD, žádná data ztracná nebyla. Nezbývalo mi nic jiného, než se s daty rozloučit, a dal jsem do mechaniky DVD recovery(s windows 7) PO přeinstalování windows stále nenabíhá ... windows se jakoby načte, jenomže potom nic - prázdná obrazovka, s pohyblivým kurzorem myši.
Prosím vás zkušené, o vaše rady. Budu vám moc vděčný.

Předmět Autor Datum
Odpovídat už mi nemusíte. Přišel jsem na problém sám. A tím je: že když jsem instaloval Linux, změni…
Radim955 20.11.2011 18:50
Radim955
Nevím, jestli FAT32 je pro Win7 to nejlepší řešení.
L-Core 20.11.2011 18:57
L-Core
Normalne win dnes ma pouzivat NTFS a nie ziadne FAT32 !!! poslední
MM.. 20.11.2011 19:06
MM..
Ale když jsem se podíval do Biosu - na HDD, žádná data ztracná nebyla. tak to si kuzelnik, ked si v…
MM.. 20.11.2011 19:05
MM..

Odpovídat už mi nemusíte. Přišel jsem na problém sám. A tím je: že když jsem instaloval Linux, změnil si typ Disku z FAT32 na nějaký jinčí - s kterým si Win 7 nerozumí. Změnil jsem teda typ zpátky na FAT32(přes LIVE CD linuxu, přes program GParted, a už přeinstalovávám :)

Ale když jsem se podíval do Biosu - na HDD, žádná data ztracná nebyla.

tak to si kuzelnik, ked si v BIOSe videl data :D

Cely tvoj problem je asi len to ze oddiel s windows nemas nastaveny ako aktivny (t.j. nemusel si to ani preinstalovavat) moznosti je viac napr. skusit najprv len vypalit si UBCD (google) a tam mas disk tools - ranish a tam si u toho oddielu nastavis oddiwl s Win na aktivny (boot flag, dole mas napisane jaka F klavesa) a potom save na disk a reset ci Win nabehne. Pripadne znova opravna instalacia. Ked nic nepomoze tak nasinstaluj Win nanovo tak ze v instalatore Windows (nepotrebujes ziadne gparted!) najprv zrusis oddiel a vytvoris oddiel novy a naformatujes na NTFS.

Data (ak ti este na disku ostali po tom tvojom harakiri) si mozes najprv vykopirovat napr. v live linuxe na nejaky externy disk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru