Avatar uživatele
Rokio

Jaké byste udělali změny v dopravním zákoně v ČR (otázka je čistě hypotetická)?

Co byste změnili v dopravním zákoně, kdybyste měli tu moc? Jak byste upravili práva řidičů a chodců?

Zajímavá 0 před 2454 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Zrušil bych povinné denní svícení (zhoršuje viditelnost ohroženějších skupin, zvyšuje náklady)
Zrušil bych některé ptákoviny, jako povinnost uzamknout dveře automobilu a zavřít okna (jak nedávno probběhlo médii) – souhlasím s přiměřenou aplikovanou povinností zabezpečit vůz proti samovolnému rozjetí a proti neoprávněnému použití.
Zrušil bych povinnost nosit v noci reflexní prvky (považuji je za užitečné, ale upřednostňuji edukaci před represemi) – nemožnost dojít např. domů ze sousední vesnice pokud se neočekávaně zdržím, nebo mi nečekaně selže dopravní prostředek (třeba ujel přípoj kvůli zpožděnému vlaku…)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Já bych to nechal tak jak to je.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pridala by som povinné psychotesty pre všetkých vodičov aj amatérov.
Veď dnes dostane vodičák snáď každý, kto si oňho požiada a o spôsobe jazdy mnohých, do toho patrí aj starostlivosť o technický stav vozidla, nie každý je manuálne zručný, ale dať auto do servisu by mal dokázať každý držiteľ patričného vodičského oprávnenia.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Neomezená rychlost na dalnici,a všude na křižovatkách bych dal kruhové objezdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Způsobíš těžké ublížení na zdraví, smrt, pojedeš pod vlivem alkoholu, drog, nebo bez dokladů , které ti sebrali – zavřít do konce života, nebo aspoň vyvěsit tvou fotku na všechny rohy a do všech novin. Totéž pro chodce, který jde přes cestu a nerozhlédne se.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Maximální rychlost v obci změnit na 60km/h, na dálnici 150km/h, kompenzovat to vyššíma pokutama za překročení rychlosti.

A to nejhorší, co v dnešní době vidím a kvůli čemu pěním – za telefonování za jízdy odebrat řidičák minimálně na 3 měsíce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Takhle rychle mě napadla hlavě jedna věc, kterou považuji za totální zhovadilost a to je umožnění cyklistům předjíždět vozidla z pravé strany jak je uvedeno v § 57 odst. (4) zákona 361/2000 Sb., kde se konkrétně hovoří: pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa....... no a pak vám u křižovatky chce vystoupit spolujezdec, který samozřejmě nemá zpětné zrcátko a cyklista vám v lepším případě jen visí na dveřích......

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cechacek

Pokud je napraný perníkem, neb slivkou daleko vyšší tresty, za zabití při dopravní nehodě, vinník jako v Austrálii 15–20 let.
V televizních blábolkách místo nebezpečných vztahů, amerických pohádek a.p., seriál jak se má čecháček u přechodu pro chodce chovat, poněvadž zebry na přechodu za něj neručí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek