Avatar uživatele
marci1

Jaké hlavní důvody mají nevěrní muži a ženy k tomu, že si najdou milenky, milence?

Je to ve většině případů jen touha po erotickém dobrodružství, stereotyp, pocit odcizení nebo nedostatek zájmu, empatie, porozumění a snahy o „oživení vztahu“? Samozřejmě pokud se jedná o rozumné partnery. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz před 2704 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Asi od všeho trochu, ženy to ale mají možná trochu jinak než muži. Zahne-li žena, je to těžký prohřešek, protože to není nikdy jen čistě fyzická a erotická záležitost, ale rovnou zrada 🙂 Když zahne muž, zpravidla je to důsledek stereotypu a touha po erotickém dobrodružství, je to taková jeho přirozenost. Pak si ho oklepe a vrátí se ke své milované ženě, jako by se nechumelilo.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Psychotic

Všechno výše jmenované.

Ale vůbec nejde o to, zda je partner rozumný nebo ne. Rozumnost je vedlejší. Pokud jeden z partnerů není schopen nebo ochoten druhému dát to, co potřebuje, aby byl ve vztahu šťastný, tak se ho ten druhý pokusí nahradit.

Poslední dobou se čím dál častěji setkávám s absolutním odmítnutím jakékoli zodpovědnosti za rozpad vztahu ze strany toho, komu byly „nasazeny parohy“. Vždy je to chyba obou. VŽDY.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Všechny uvedené i jakékoliv další, které si kdo vymyslí, jsou jenom zástupné. Podle mne je za tím neúcta a nezodpovědnost k partnerovi, potažmo nezodpovědnost vůči rodině.

Na tom, co píše Psychotic, je hodně pravdy.
Za problémy ve vztahu vždycky mohou oba partneři.
Ovšem může se lišit míra jejich „přičinění“.

Problémy se mají řešit tam a s tím, kde/s kým vzniknou.
Nevěra je jen jednou z forem/způsobů „útěku“ → problém
vyřešit nepomůže.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Hlavním důvodem bude samotná existence jejich vztahu.
Stejně jako hlavní příčinou rozvodu bývá manželství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

K tématu existuje jedno rčení: Klíč, který otevře každý zámek je superklíč. Zámek, který se nechá otevřít každým klíčem je na h…

No, něco na tom bude, i když já to vidím trochu jinak. Chlap do samotného zplození neinvestuje nic než pár hezkých chvilek a trochu toho, víte čeho. Oproti tomu ženská se tahá s plodem devět měsíců a pak kolem děcka ještě kolik let skáče. Proto se dohodlo, že chlap by to měl všecko tak nějak živit.
Jenže vzhledem k lehkosti vlastní minimální investice je chlap puzen, aby onu hezkou chvilku vyhledával co nejčastěji a pokud možno u různých protějšků, čímž zvyšuje šance, že aspoň některý z jeho potomků bude mít skvělou biologickou fitness. Ženská při hledání partnera klade důraz na možnosti dlouhodobé materiální podpory jí a jejích (zdůrazňuji: jejích) potomků. Aby ta podpora byla dlouhodobá, je podstatné, aby s takovým chlapem taky dokázala vydržet. Zkrátka, ženy jsou obecně zaměřené na dlouhodobé vztahy, zatímco chlapům stačí mnohdy klidně i jednorázové vztahy a vracejí se vždycky k tomu dlouhodobému a dělají jakoby nic. Ženy pak, když jsou nevěrné, tak může to být znakem hluboké nespokojenosti ve stávajícím vztahu (s tím chlapem se nedá vydržet a navíc ani není příliš ekonomicky zdatný) a hledají nový dlouhodobý vztah. Speciální případ ženské nevěry je ten, kdy chlap je ekonomicky zdatný, ale nesnesitelný či rovnou impotentní. Žena pak v takovém vztahu zůstává, nicméně mužské geny pro své potomky hledá jinde.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Nedostatek sexu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Můj děda má názor, když se péro postaví tak se rozum zastaví u pánů tvorstva, u dam, když spadne mozek níže do rozkroku, je někdy problém na několik roků

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
louskáček

No ono těch důvodů bude nejspíš stejně jako kterýchkoliv jiných výmluv.Společným znakem je zřejmě to že prostě hledají to co doma nemají.
Nejsem si jist,zdali to odsuzovat nebo ne.Možná že ano.Vezměte si že kvůli jedné nevěře se půlka světa každý rok stresuje,aby to toho 24 dobře dopadlo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek