Avatar uživatele
postcd

Jaké je schéma wc nádoby na vodu?

takový ten klasický zásobník na vodu na splachování WC, asi více jak 35 let starý

vidím, že je tam páka, která asi zvedá uzávěr do roury, kterou pak teče do mísy voda, ke druhé straně páky je pak provázek držadla na splachování.

druhá věc je plováček, který se s napouštěním vody (zvyšování hladiny) zvedá a jakmile se dostatečně zvedne, tak páčka zaškrtí nějak přívod vody, tak nevím na jakém principu to zaškrtí.

máte někde na netu obrázek schéma té nádoby se vším všudy? ideálně vidět jak se tomu všemu říká, díky

Zajímavá 0 před 3496 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Člověče a copak se tam podívat. Ani nevím jestli se tento typ ještě dělá.
budeš tam mít plovákový ventil na přívodu vody. Ventil, sedlo a těsnící kuželka s gumou na konci páky s plovákem.

Dnes se dělá trochu složitější systém, kdy plovák jenom ovládá přepouštění vody v napouštěcím systému a v okamžiku kdy je nádržka plná využije se tlaku vody k utěsnění nátoku. Po spláchnutí se nátok zase uvolní a nádržka se naplní.
Toto já znám ale jenom u toalet typu kombík.
Pokud se dělá něco nového do splachování tvého typu o čemž pochybuji , bylo by to na podobném principu.
Doplňuji:
Tak nádržky se dělají, říká se tomu vysoká montáž. Napouštění ale bude jiné než u té staré. Bude to jako u toho kombíku.
http://www.tri­ker.cz/k-7310/Wc-komplety/Wc-komplety-nad-omitku/

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pájo

https://www.go­ogle.cz/search?q=splacho­vac%C3%AD+mecha­nismus&client=fi­refox&hs=mEu&rls=or­g.mozilla:cs:of­ficial&channel=sb&tbm=is­ch&tbo=u&source=u­niv&sa=X&ei=Y7Eg­VKq_BsfgOovZgcgH&ved=0C­DwQsAQ&biw=1333&bih=592&­dpr=1.2#facrc=_&im­gdii=_&imgrc=maR­dlKloKHpEIM%253A%3BAj­tn3wfunG7_ZM%3Bhttp­%253A%252F%252Fwww­.koupelny-obselka.cz%252Fi­mages%252Fzbo­zi%252F750993_tech­.jpg%3Bhttp%253A%252F%25­2Fwww.koupelny-obselka.cz%252Fus­porny-splachovaci-mechanismus-na-wc-kombi-bronz-264161%3B457%3B600

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

princip je úplně jednoduchý…v trub­ce, kterou přitéka voda do splachovadla (zásobníku na vodu) je „jehla“ s rozšířenou plastovou hlavou (ale je to tak staré, že obrázek jsem bohužel nenašla)…a ta je propojená s ramenem, na jejímž konci je polystyrenový plovák…spláchneš – nádrž se vyprazdní, plovák klesne dolů a dovolí „jehle“, aby se vysunula a začne natékat voda…no a jak hladina stoupá, tato „jehla“ se pomalu zasunuje až svým rozšířeným koncem ucpe přívod vody a ta po dosažení nastavené hladány přestane téct…ale pokud chceš koupit náhradní díl, tak s tím moc nepočítej, protože to už nikde neseženeš…budeš muset koupit celou novou nádržku…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek