Avatar uživatele
relux

Jaké jsou sazby sepsání trestního oznámení u právníka?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3773 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

U každého právníka jiné. Může být v rozmezí několika stokorun až několika tisíců.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Trestní oznámení u právníka? Tam bych spíš šla sepisovat „žalobu“. Doporučuji zajít na PČR a podat trestní oznámení tam. Policie záležitost vyšetří (a to by musela i v případě, že podáš žalobu přímo na soud) a shledá-li podezřelého vinným, předá případ trestnímu soudu. V tomto případě nezaplatíš ani korunu.
V případě podání žaloby se cena odvíjí od řady ukazatelů (náročnost případu, výše způsoberné škody, vytíženost advokáta atd.). Kromě toho zaplatíš ještě poplatek soudu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Cena se odvíjí jak podle složitosti případu, tak podle sazby jenotlivých právníků. Nelze proto odpovědět jednoznačně, ptej se v místě přímo právníků, přibližné taxy najdeš na netu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
badisko

tady tech pravniku moc nenajdes …:D spise ze poptej zde … https://www.go­ogle.ie/search?q=prav­ni+poradna+on­line&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozi­lla:cs:offici­al&client=fire­fox-a&channel=fflb&gws­_rd=cr&ei=4IK­XUqrYI8rd7Qb0y­IGAAg

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
klumprt

Nejlepší odpověď podala ocko. Jen bych doplnil, že pokud nejde o nějakou extra složitou kauzu, kterou málokdo dokáže odborně vyložit (např. vytunelování podniku), je zcela zbytečné vyhazovat peníze na právníka. Pokud je oznamovatel schopen dostatečně dobře popsat skutek sám (tehdy a tehdy mi ten a ten ukradl to a to), tak stačí nakráčet rovnou na policii. Stejně si na 99% bude policie oznamovatele zvát k výslechu.

před 3773 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek