Avatar uživatele
Rokio

Jaké jsou vaše největší úspěchy do konce studijních let?

Vyhráli jste okresní či dokonce krajskou olympiádu? Byli jste jeden z nejlepších sportovců školy? Odmaturovali jste se samými jedničkami? Měli jste perfektní prospěch i ve vysokém ročníku? Zde můžete napsat jakýkoliv úspěch do konce studijních let.

A nemusí se týkat jenom školy, ale i jiných oblastí života.

Zajímavá 0 před 2850 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Už jste podobnou otázku vkládal. Nezveřejňuji své úspěchy či neúspěchy lidem, které neznám.

Úspěch ale není vždy definiivní, je se třeba dívat na to, čeho jsme se pro něj vzdali, zda jsme udělali chybu, kam jsem došli.. Vždyť někdy i chyba se dá považovat za užitečnou.

Nevím, co je klíčem k úspěchu a co je důležtější?. Talent, nebo píle? I to je někdy měřítiko úspěšnosti.

Ale často je úspěchem nedělat jen to, co se nám líbí, ale hledat něco dobré v tom, co děláme, a v této činnost být úspěšný.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Ještě jako malý prcek jsem si vysloužil uznání od velké postavy východočeského loutkového divadla – když dotyčný docent viděl naše představení, pravil o mně, že tak přirozený dětský výkon ještě neviděl. Prospěch s vyznamenáním jsem si udržel do sekundy na gymnáziu (tedy cca sedmá třída, tehdy jsem urval i pochvalu za vynikající prospěch); do páté třídy ZŠ samé jedničky. Několikrát jsem postoupil do okresního kola v recitační soutěži; pravidelně jsem postupoval do okresního kola v olympiádě z angličtiny (s jednou výjimkou – na gymnáziu v tercii, kdy v dané kategorii soutěžily mezi sebou tercie a kvarty; první a druhé místo obsadili logicky kvartáni, kteří byli věkově a tím i objemem zkušeností ve výhodě, třetí místo jsem však urval já jako jediný medailový tercián, třetí místo však do okresu nepostupovalo…; na maturitním večírku pak angličtinářka pravila: „Tykej mi, umíš anglicky líp jak já…“); získal jsem čestné uznání v celostátní literární soutěži JWG Teplice; ještě před koncem VŠ studií jsem vstoupil do východočeského scrabblového týmu, který po mně hmátl bez váhání na základě mých dobrých umístění na turnajích.
Ještě si vzpomínám na perlu od němčináře na gymnáziu – blížil se mu důchodový věk a jednou v květnu už přišel na hodinu značně unaven. Zavolal si mě a řekl: „Vem to za mě, já ti to zaplatím…“
V prvním ročníku VŠ jsem složil na poprvé postupovou zkoušku, na niž tehdy vyletěla pětina ročníku. O čtyři roky později jsem úspěšně obhájil bakalářskou práci.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“ 🙂
Albert Einstein

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Mc Merkurion

…to je kumšt, napsat otázku, co jsi už nepoložil, a čteš taky odpovědi?

před 2849 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek