Avatar uživatele
sesednizkola

Jaké jsou vedlejší účinky antabusu?

Na internetu pouze přibalový leták, velmi špatně čte se z něj a celkově špatně napsaný, prosím neodkazujte na něj, ale pokud o tom něco víte tak napiště odpověd svými slovy. Jaké můžou být vedlejší účinky, smí se například hodně sportovat, posilovat? Vadí parfemy na bázi alkoholu? Může člověk brát antabus i doma, nebo musí dojíždět za lékařem? Je možné antabus vysadit například před Silvestrem? A ostatní co vás napadne a mě třeba ted ne…jak antabus ovlivní jinak život.

Zajímavá 0 před 2854 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Antabus se nesmí vynechávat. Parfemy na bázi alkoholu nemají vliv. Pokud máš předepsaný antabus, tak víš, že nesmíš žádný alkohol. Pokud ho bereš pravidelně, můžeš ho brát i doma. Pokud jsi ovšem důvěryhodný.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Účinek antabusu je v tom, že ti zablokuje metabolismus alkoholu na prvním stupni oxidace: vzniku aldehydu, proto je lidem tak blbě.. A dál to nejede. Další odbourávání je dlouhé a třeba i týden po antabusu po alkoholu stejně hodíš brizolit. Jediná účinná metoda ambulantní léčby je docházení 2 x týdně k lékařce, kde to před ní sníš. Drobné vnější inhalace z okolí nevadí. Kdyby to bylo jen na dobrovolnosti a dělání výjimek, pak celá léčba ztrácí smysl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek