Avatar uživatele
Rokio

Jaké konkrétní činy odepírají přístup do nebe (otázka pro věřící a znalce křesťanské věrouky)?

Jaké činy konkrétně nedovolují člověku, aby se po smrti dostal do nebe?

Zajímavá 0 před 2662 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

Pokud si žiješ tak jako většina, podle vlastní vůle a ne podle Boží, nedostaneš se nikam. Dnes spousta lidí žije životem, který není v souladu s tím, co od svých stvoření očekává Stvořitel a to je hlavní překážka k životu v pozemském ráji. O nebi platí stejná pravidla a navíc pro omezený počet lidí.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rakira

Tak třeba porušení desatera ve velké míře např: Přikázání nezabiješ…
Pokud někdo někoho zabije, teoreticky mu to brání ke vstupu do nebe, ale pokud se potom změní a začne dělat dobré skutky a desatero nebude (ve velké míře) porušovat, tak mu to p.Bůh může odpustit a do NEBE půjde.
Třeba u přikázání nesesmilníš to bude asi takto: Když už potom nezahne svému partnerovi a bude dodržovat desatero, může mu být odpuštěno a do nebe se dostane.
Vše záleží jen na p.Bohu.
Pokud ale člověk je pokřtěn a veří, následně složí slib (je konfirmován) a poté odstoupí od víry, tak je to s tím odpuštěním težší. (člověk vlastně opovrhl Bohem)

Každopádně: Každý má své prohřešky jiné p.Bůh stanoví míru prohřešků a každý to má jiné.

Zdroj: moje hlava :D

Upravil/a: Rakira

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Není to tak přesně a jednoduše definováno. Bůh soudí každého individuálně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Podle Bible je už přístup do nebe uzavřen (asi od 30 let minulého století). Dnešní křesťané shromažďují velký zástup, který bude žít věčně na Zemi. 🙂
A to, co tady napsal postcd je přesně to, co Bůh Jehova trestá. Smrt je konec života ne život v nějakém nebi (kromě těch vyvolených 144.000). Záleží na tom zda věříte Bibli (a těm, kteří ji kážou) nebo satanovi.

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

za předpokladu že existuje nebe do kterého lidé po smrti „přijdou“, tak by se asi museli chovat opačným způsobem než se choval Kristus a nebo chovat tak, jak se chovali lidé, jejichž chování bylo v Bibli popsáno jako bezbožné a nebo které dokonce stihl trest. Ale myslím si, že člověk nemusí vyloženě hřešit. Stačí že nedělá to, co by měl. Říká se, že kdo nic nedělá nic nezkazí, ale zároveň ani neudělá nic dobrého.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek