Avatar uživatele
anonym

Jaké materiály typu polykarbonát lze využít díky velké propustností světla jako samostatná izolace z vnější strany okna?

Bylo by to u sklepního okýnka kde je dostatek místa za oknem v profilu, protože je uloženo až hlouběji ve stěně. Tak dalo by se vložit za okýnko kus nějakého materiálu jako desky a tím zlepšit izolaci a teplotu v místnosti? Nové okno plastové, či jiné neplánuji a nechci.

Polykarbonát by byl ideální, ale odrazuje mě fakt, že škrábance není možné odstranit. Je i něco jiného? Obyčejné sklo mě odrazuje v tom, že jde lehce rozbít a lze se do něj pořezat. Rád bych tu desku z nějakého toho materiálu měl možnost posouvat a upravovat ze vnitř místnosti přes ventilačku toho starého nic moc okna, které moc neizoluje a pouští dovnitř zimu.

viz:

POLYKARBONÁT – Vlastnosti polykarbonátu umožňují jeho použití při okolních teplotách od – 100 °C do + 120°C. Mimo speciálně upravených desek je možné ohýbat je za studena do poloměru 150 * síla desky v mm. Zároveň je možné desky tepelně tvářet. Díky vysoké průsvitnosti, hladkému povrchu a praktické nerozbitnosti nacházejí plné PC desky široké uplatnění v různých odvětvích, a to jak v interiérových (bez UV filtru ), tak i v exteriérových aplikacích ( v ýhradně s UV filtrem ). Protože se jedná o druh plastu, je možné tyto desky poškrábat. Škrábance není možné odstranit ( leštěním dochází ke zmatnění materiálu a odstranění ochranné UV vrstvy). Snadná a rozmanitá zpracovatelnost, extrémní odolnost proti prasknutí, velmi dobrý prostup světla. Teplotní rozsah použití od – 100 °C do + 120 °C.

Zajímavá 0 před 2807 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
nyjono

Když ten tvůj román čtu, i když výměnu okna odmítáš, asi by to bylo nejjednodušší. Za nějké dvoj nebo trojsklo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

dej před něj ještě jedno okno z izolačním sklem, nebo jen samotné izolační sklo na míru pokud nechceš větrat

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek