Avatar uživatele
anonym

Jaké máte rady na to, aby slepice snášeli aspoň průměrný počet vajec v období co snáší o dost méně, než snášeli dříve?

Skladbu potravy mají pestrou díky babičce, jenž se o ně stará s láskou a trpělivostí. Mají i svůj výběh, který není nijak malý. Jsou tedy venku pokud neprší. Chodí k nim do boudy i víc, než by většina lidí chodila a bere je snad jako svoje děti. Né, že by si s němi povídala, ale prostě jim pořád něco dává a snaží se, aby se měli dobře. Krmí je tím, čím by se slepice krmit měli a dělá jim i různé ty bašty přes struhadlo z věci ze zahrady. Staré rozhodně nejsou, ale taky ani úplně nové. Většinou jsme měli skoro plné plato a vajec bylo tolik, že jsme je i dávali známým. Teď je musíme bohužel i kupovat. Co se s těmi slepicemi děje, že nesou tak málo? Co potřebují, aby se vrátili zase k častějšímu snášení?

PS: Třeba to je krizí středního věku slepic a nebo jim chybí láska od kohouta. Toho se, ale nedočkají.

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Kvalitní krmení, druh slepic, dostatečně teplé obydlí, kvalitní strava. Doporučuji aby měli dostatek zeleného, rybí moučku a skořápky. Nenechávat slepici starší tří let.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Slepice nejvíce nesou první dva roky.Pak se snáška každým rokem snižuje i když se krmí stejně.Pokud chcete mít stále hodně vajec, tak je dobré každé dva roky chov obměňovat a nebo se smířit s tím, že čím jsou slepice starší, tím je méně vajec.
Pokud jsem měl slepice já, tak od podzimu (jak se krátí den) až do jara jsem slepicím večer a ráno svítil, čímž se jim prodlouží den, více se nažerou a tím pádem i více nesou.
Snáška se také snižuje na podzim, kdy slepice pelichají a živiny, které spotřebovávaly na vajíčka nyní spotřebovávají na obnovu nového peří.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Tady pomůže zřejmě už jen slepičí polévka a obnovení chovu.

Ty slepice nějakým způsobem spolupracují s Bohem, ale my přesně neznáme ty principy.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Já jim dávám do krmiva MSM – dávkování se musí přepočítat podle váhy – vychází to na max. 6 g/10 kg krmiva. Taky jim občas přidám taurin.

Upravil/a: dr.luha

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek