Avatar uživatele
anonym

Jaké máte zkušenosti s bambusovými ponožkami?

Ty z tržnice, či u vietnamců nebrat nebo jsou dobré? Nerad si pěstuju předsudky vůči nim a jejich kvalitě zboží, ale opatrnosti není nikdy dost. Teď záleží kolik tam toho babmbusu je a především jak kvalitně saje pot. Dále jestli ponožky brzo příliš nezapáchají, když si je třeba berete znovu bez praní?
Mám chronicky ledové ruce a nohy a to především prsty, takže by mě zajímalo i jestli jsou teplejší, než obyčejné ponožky? Pokud máte zkušenost s jiným druhem, typem ponožek co dobře sají pot a třeba i hřejí, tak budu rád za vaše rady.
PS: A co ty s kolonoidním stříbrem?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2885 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Bacha na ponožky ze 100% bambusu za 19.90kč! Ty se na noze chovají jako syntetika a pot nesají, nemluvě o pocitu „mokrých nohou“ v nich, zvláště, když máš studený končetiny.
Moc tomu nerozumím, ale myslím, že všechny 100% bamboo ponožky do šedesáti korun se budou chovat podobně ;)

Dobré je nevěřit všemu, co je na trhu. Na to Ag v ponožkách a podobné experimenty, které jsou k mání zvláště ve zdravotnických potřebách, na to si dej bacha, viz odkaz níže-

https://www.no­vinky.cz/krimi/406569-zlodeji-a-podvodnici-pripravili-loni-seniory-o-25-milionu.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

nemám zkušenosti. Nosím ponožky z látky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Drap

Stříbro se přidává do ponožek z důvodů aby se omezil vznik bakterií a nohy nezapíchaly.

před 2885 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Když už jsme u stříbra v kupovaných ponožkách, tak koloidní roztok s Ag je možno si primitivně vyrobit elektrolýzou. Je to laciné a nenáročné na výrobu. Takový roztok si dáme do střičky a můžeme se jím kdykoli a kdekoli stříknout, třeba i na ponožky a je to doslova „proti smrti“, protože bakterie, kvasinky, atd. to nenávidí! Můžeme tedy pach a bakterie omezit kdekoliv, ne jen na chodidlech. Aby to však pracovalo, nejdůležitějším předpokladem pro to je pohyb molekul Ag v roztoku a ten zachováme pouze jeho skladováním ve tmě a to bezprostředně po elektrolýze, ne-li už při ní! Bo jak to daš raz na slunko, tak ti tam kuwa molekuli přestanu chodit a maš po koloidu. A z toho mi bez rovnice vychází, že i když Ag v koupených ponožkách je, je to megaojeb. ;)

před 2885 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ta výroba zas tak jednoduchá není, doma bys to asi těžko zvládl. Nejde o elektrolýzu, i když elektrochemický proces to je. Taky se koloidní Ag dá z roztoku vysrážet. A kde jsi vzal tu citlivost na světlo? Nepleteš si to se stříbrnými solemi obsaženými v koloidních vrstvách fotografických papírů?

před 2884 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek