Avatar uživatele
Kepler

Jaké máte zkušenosti s nákupem věcí mezi občany bez kupní smlouvy?

Nejedná se mi o drobné prodeje/nákupy čehokoliv, třeba do 5000,–. Konkrétně se jedná o nákup motokola za výhodnou cenu. Mám připravit kupní smlouvu pro případ, že bych musel prokázat původ kola s ohledem na možnost krádeže? A je vůbec amatérská smlouva o koupi bez notářského potvrzení vůbec k něčemu dobrá?

Zajímavá 0 před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

v tomto případě by mě zajímal doklad o koupi. nakonec ho může prodávající nechat i s kolem. jemu bude k ničemu i když bude po záruce. zatím jsem to neřešil. kytara, aparatury, všechno jsem koupil bez smlouvy. sám také žádné smlouvy neposkytuji, max. doklad o koupi, ale stejně je ztrácím nebo vyhazuji. ber neber

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já kdysi prodal svojí milovanou elektrickou airsoftovou zbraň AK47 od Tokio Marui za 5500 Kč jednomu známému z jiného teamu. Takže on připravil jednoduchý kupní smlouvu pro oba kde jsem se musel podepsat. Nebyl s tím žádný problém, protože se známe osobně. Jen mě bylo líto, že netrvalo dlouho a on jej upgradoval (tuning) a přebarvil barbarsky na černo a přídělal kolimátor a tlumič. Z krásky se stala přeneseně řečeno botoxovaná rašple s tunou mejkapu.
Abych to vysvětlil, tak AK47 je jedna z mála zbraní, která je krásná sama o sobě, ale každý máme jíný vkus.

Prodal jsem to proto, že jsem už neměl čas být v tom aktivní a našel si jiné priority. Hrál jsem to pár let a dobře jsem si tak vynahradil alespoň částečně chybějící vojenskou službu. Byl to krásný koníček a hodně zábavný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já bych raději neriskovala. Dnes je dobré si všechno projít a nastudovat. Třeba i sms půjčky 😉 http://pujcky-i-pojisteni.cz/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Ten doklad o koupi je dobrá rada, asi by to stačilo. Jenže předtím to měl ještě důchodce, takže pochybuju, že ten doklad ještě bude existovat. Přece jen se jedná o mašinku ve stáří asi 20 let. Ale vypadá jako nová, skoro.

před 2824 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek