Avatar uživatele
Tw!st

Jaké máte zkušenosti s termínem doručení zásilek u přepravních společností?

Zajímá mě především jaké máte zkušenosti se systémem, který generuje plánované doručení zásilky. Z kolika procent vám zásilka přijde ve stejný den, o kterém vás přepravce informoval SMSkou, nebo online sledováním zásilky? Z vlastní zkušenosti z 90% mi zásilka nikdy nepřijde v den, kdy přepravce informuje, že zásilka přijde. Má s tím někdo také problémy, nebo to řeším vždy sám? Vždy jsem musel vyžádat na zákaznické lince přepojení na nadřízeného, protože zaměstnankyně na zákaznické lince nebyla schopná nic řešit. U některé společnosti se to vyřešilo reklamací zásilky, u některé jsem to řešil až s jednatelem společnosti a u jiné jsem si vyžádal doručení o víkendu, i když normálně o víkendu vůbec nedoručují. Dochází mi totiž trpělivost s tím přístupem typu „Když se nám už nebude chtít doručit v den kdy máme, tak možná doručíme někdy příští týden, pokud se tedy o to bude příjemce zajímat, pokud ne, tak máme ještě několik týdnů čas.“ A upozorňuji, že se jedná o přepravu pouze v rámci ČR a že chyba není na straně odesílatele zásilky, protože vždy se dozvím, kdy zásilku předá dopravci. Zajímá mě, když už nejsou schopni zásilku doručit v den, který psali, tak proč alespoň příjemce neinformují s omluvou a informací o dalším doručovacím termínu? Vím, že to už není otázka na vás, ale na majitele přepravních společností. Také jsem je už kontaktoval a informoval je o neprofesionalitě jejich služeb. Už jste to někdo řešili? Díky.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Muso před 2148 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já takové zkušenosti nemám. Pokud mi přepravce sdělí, že zásilka bude doručena v určité datum mezi tou a tou hodinou, tak se takto vždy stalo. Ještě zpravidla upřesní čas. Možná ale všichni přepravci nejsou takto solidní. Například České poště se vyhýbám jako čert kříži.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Kromě pošty využívám PPL. V rekapitulaci objednávky se dovím den doručení.

Dostanu jestě SMS, ve stanovený den řidič zavolá, že třeba za půl hodiny přijede. Zatím vždy v časovém rozpětí, které bylo uvedené.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Většinou velice dobré. Poslední dobou využívám hlavně Českou poštu a i ona dodává zásilky podle ohlášení. Většinou druhy den po odeslání. Poslední dobou slyším na Poštu hodně kritiky, hlavně v mediích, ale já jsem plně spokojen.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pro mně bez problému.

Od odesilatele dostanu avízo, že bylo naloženo a druhý den to zde je. Přepravce dává také avízo hlavně o časovém rozpětí doručení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava